На фестивалі Best Eco Fest збиратимуть гроші для центру порятунку тварин з прифронтових територій

На фестивалі Best Eco Fest збиратимуть гроші для центру порятунку тварин з прифронтових територій

Укрінформ
Фестиваль Best Eco Fest, який має на меті зібрати кошти для центру порятунку тварин з прифронтових територій «Пес Барон», пройде 20 квітня у селищі Чубинське Київської області.

Про це повідомили під час пресконференції в Укрінформі організатори заходу - зооволонтер і засновник БО «МБФ «Sacre Coeur» Аркадій Гончаров, куратор проєктів фонду Вікторія Суходольська, зооволонтер і засновник БФ «З божої ласки» Олена Біла і співак Роман Скорпіон.

Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Зазначалося, що захід проходитиме на території кінно-спортивного клубу «Магнат».

«Наша команда вирішила провести фестиваль, щоб допомогти зібрати кошти для центру порятунку тварин з прифронтових територій під назвою «Пес Барон». Основний напрямок фестивалю – захист екології. Будуть флешмоби, різні цікаві виступи, ігри для дітей. Через перформанси ми будемо показувати, як зберегти довкілля. Будуть проходити благодійні аукціони. Цей день можна буде провести активно і весело, при цьому зробити хорошу справу – допомогти тваринам», - сказала Суходольська.

Вікторія Суходольська / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

За її словами, на будівництво центру порятунку тварин «Пес Барон» потрібно 11 млн грн. Сюди привозитимуть тварин з прифронтових територій, перетримуватимуть, надаватимуть медичну допомогу, стерилізуватимуть і знаходитимуть їм господарів.

Читайте також: В Україні дозволили брати домашніх тварин в укриття

У центрі відвідувачі матимуть змогу погодувати, вигуляти тварину, прибрати її вольєр.

Зооволонтер Олена Біла розповіла, що з лютого 2022 року разом зі своїми колегами евакуювала з прифронтових територій близько 2,5 тисячі тварин. Чимало з них знайшли нових господарів в Україні і за кордоном – у Польщі, Великій Британії, Ірландії і Нідерландах.

Олена Біла / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Вона зауважила, що люди, коли евакуюються, не завжди можуть узяти з собою домашніх улюбленців. «Тварини залишаються зачиненими у квартирі, прив’язаними на цепку, і люди нікуди не повідомляють – ні волонтерам, ні в які служби, що вони виїхали, а тварини лишилися, тому що не змогли їх забрати. Через це багато тварин гине», - сказала Біла.

За її словами, часто покинутих тварин у прифронтових зонах рятують українські військові: витягують з-під обстрілів, забирають поранених до себе і лікують та годують, доки їх не заберуть волонтери.

Аркадій Гончаров / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Своєю чергою Аркадій Гончаров зауважив, що багато покинутих тварин залишається у Херсонській області. Завдяки благодійникам волонтери мають змогу годувати від 7 до 10 тис. покинутих тварин щодня, проте це складно і небезпечно робити під обстрілами, тому чотирилапих потрібно вивезти, щоб знайти їм нових господарів.

Перше фото: ua.depositphotos.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-