Перші поховання на Національному військовому кладовищі можуть відбутися наприкінці літа

Перші поховання на Національному військовому кладовищі можуть відбутися наприкінці літа

Укрінформ
Перші поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі можуть відбутися наприкінці літа – на початку осені 2024 року.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів, передає Укрінформ.

"Ми розпочинаємо підготовчі роботи на першу чергу. Після підготовчих робіт розраховуємо вийти на безпосереднє будівництво першої черги Національного військового меморіального кладовища", – сказав виконувач обов'язків міністра у справах ветеранів Олександр Порхун. 

За його словами, будівництво першої черги поділено на два етапи, зокрема першу частину планують ввести в експлуатацію до кінця серпня – початку вересня, що дасть можливість розпочати поховання полеглих українських героїв.

Він зазначив, що на першому етапі організують заїзд на цвинтар, площу перед входом до комплексу, площу для проведення церемоніалу, а також перший сектор для поховань. Повністю побудувати весь комплекс Національного військового меморіального кладовища планується до 2027 року.

Читайте також: В уряді пояснили, кого ховатимуть на Національному військовому меморіальному кладовищі

Як повідомлялось, 15 березня Кабінет Міністрів ухвалив розпорядження щодо визначення місця розташування Національного військового меморіального кладовища у Гатненській сільській територіальній громаді Фастівського району Київської області.

Фото ілюстративне: Міністерство у справах ветеранів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-