Ідентифікували російського офіцера, який розстрілював цивільні авто в Гостомелі

Ідентифікували російського офіцера, який розстрілював цивільні авто в Гостомелі

Відео
Укрінформ
Правоохоронці ідентифікували та повідомили про підозру офіцеру Нацгвардії РФ, який брав участь у розстрілі цивільних автомобілів у Гостомелі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора у Фейсбуці.

«За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури заступнику командира взводу спецпідрозділу військ Нацгвардії РФ по Красноярському краю повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України)», - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, у тимчасово захопленому росіянами Гостомелі підозрюваний та інші військовослужбовці отримали наказ від свого командира на вбивство цивільного населення.

25 лютого 2022 року, перебуваючи на бойових позиціях у районі вулиць Шевченка та Свято–Покровської, він без попередження відкрив вогонь зі стрілецької зброї по цивільному автомобілю, що рухався по вул. Шевченка в напрямку м. Буча.

Читайте також: Правоохоронці оголосили підозру російському штурмовику, який розстрілював військовополонених

Водій транспортного засобу отримав численні вогнепальні поранення. Згодом потерпілому вдалося врятуватись.

Загалом військовослужбовці загону причетні до розстрілу 12 транспортних засобів у Гостомелі, внаслідок чого були вбиті 11 мирних жителів, а 15 – поранені.

Як повідомляв Укрінформ, суд заочно призначив 11 років позбавлення волі військовослужбовцю Росгвардії, який у Гостомелі утримував цивільних людей у підвалі.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-