Український ультрамарафонець організував у Парижі благодійний забіг «Біжу за Україну»

Український ультрамарафонець організував у Парижі благодійний забіг «Біжу за Україну»

Фото
Укрінформ
У Парижі в неділю в парку Монсурі відбувся благодійний забіг «Біжу за Україну», який організував ультрамарафонець Микола Таран, багаторазовий рекордсмен України та амбасадор платформи United 24.

Дистанцію у 3,2 кілометри долали всі охочі, головна умова - бути у вишиванці або ж мати українську символіку, повідомляє кореспондентка Укрінформу.

«Попри дощ, усі бігали, і всі були задоволені. На старт вийшли і діти, і дорослі. Найстаршій нашій учасниці близько 60 років, а наймолодшим - хлопцям із української організації «Пласт» - по 14. Звичайно, і на старті, і під час бігу ми співали гімн України», - розповів Таран.

Участь була безкоштовна, але за бажанням кожен міг задонатити на дрон для спеціального підрозділу «Артан».

У Парижі, за словами Тарана, це був перший подібний захід. Участь у ньому взяли 25 осіб, що непоганий показник для початку.

«Бігова благодійність приносить подвійний результат - дозволяє збирати кошти та ще й корисна для здоров’я», - каже спортсмен, який напередодні встиг пробіг 82 кілометри на міжнародному ультрамарафоні в Парижі.

Читайте також: На Кіровоградщині ветеран пройшов марафон на протезі і зібрав близько ₴100 тисяч для ЗСУ

Після фінішу в парку Монсурі учасники вирішили створити Перший український біговий клуб у столиці Франції. Його ідея - тримати у формі та додати активностей для українських біженців.

Раніше подібні забіги організовували в Осло на день прапора, а також в Женеві, Аліканте, Барселоні, Малазі, Валенсії, Берліні та Франкфурті.

Як повідомляв Укрінформ, у нідерландській Гаазі 26 серпня 2023 року відбувся забіг «Біжу за Україну», яким щорічно вшановують загиблих у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Фото: Лідія Таран, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-