Заступниця глави МЗС провела в ООН переговори щодо гуманітарної допомоги Україні

Заступниця глави МЗС провела в ООН переговори щодо гуманітарної допомоги Україні

Укрінформ
Заступниця міністра закордонних справ Ірина Боровець провела низку переговорів у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку стосовно гуманітарної допомоги Україні.

Про це вона розповіла в коментарі Укрінформу.

За словами Боровець, вона мала зустрічі з представниками агентств ООН, які працюють в Україні, зокрема з керівництвом Програми розвитку ООН, а також із заступницею генсека ООН з політичних питань Розмарі Дікарло.

«Ми наголошуємо на тому, що гуманітарна підтримка Україні потрібна, що наші потреби не зменшуються, а навпаки – зростають, оскільки збільшуються обстріли, – сказала вона. – Доносимо до наших партнерів – що зменшувати підтримку не на часі. Нам потрібна присутність ООН, нам потрібна діяльність цих організацій».

Боровець нагадала, що ООН оголосила донорам про гуманітарну потребу для України в обсязі 4,2 млрд доларів.

Вона взяла участь у низці заходів ООН, зокрема представляла Україну на міністерському круглому столі «Мобілізація фінансування для забезпечення гендерної рівності та розширення прав і можливостей усіх жінок і дівчат: Політика та стратегії для подолання бідності жінок та дівчат»; на відкритих дебатах Ради Безпеки ООН «Сприяння запобіганню конфліктам, розширення прав і можливостей усіх суб'єктів, включаючи жінок та молодь».

Крім того, у Вашингтоні Боровець має зустрітися з посадовцями Державного департаменту США.

Читайте також: Сейм Литви закликав міжнародну спільноту невідкладно збільшити допомогу Україні

«Я використовую цей візит для того, щоб обговорити не лише питання допомоги, а й подолання наслідків російської агресії, використання заморожених активів РФ, створення спеціального трибуналу (із притягнення Росії до відповідальності за злочин агресії), Формулу миру, а також те, як ми можемо об 'єднати наші зусилля в діалозі з країнами Глобального Півня».

Як повідомляв Укрінформ, Боровець бере учать у черговій сесії Комісії ООН зі становища жінок, що проходить у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-