Нацгвардія і robota.ua підписали меморандум про співпрацю для рекрутингу

Нацгвардія і robota.ua підписали меморандум про співпрацю для рекрутингу

Укрінформ
Національна гвардія України та сайт з пошуку роботи серед українців robota.ua підписали меморандум про співпрацю у сфері рекрутингу.

Про це поінформувала пресслужба НГУ, передає Укрінформ.

"Вакансії, які будуть розміщені на платформі, допоможуть охочим кандидатам ознайомитися та обрати ту, що найбільше підходить", - зазначили у Нацгвардії.

За словами директора з інновацій та керівника спецпроєкту "Рекрутинг для захисту України" в robota.ua Сергія Лозка, команда цього сайту продовжує роботу у напрямку вдосконалення системи військового рекрутингу.

"Ми надаємо НГУ технічні ресурси та знання для створення умов, за яких вмотивовані кандидати можуть самостійно обирати місце служби, а НГУ – безплатно розміщувати необхідну кількість вакансій. Наша спільна мета – разом зробити все можливе для перемоги України", – сказав він.

Зазначається, що ця співпраця забезпечить прозорість та доступність інформації про вакансії Національної гвардії України та створить зручні умови для пошуку роботи у війську.

Як заявив командувач НГУ бригадний генерал Олександр Півненко, вони поступово адаптують і пробують нові підходи до комплектування.

"Зараз багато змін у технологіях, підготовці і тактиці. І змінюються певні підходи до комплектування. Комунікаційні і рекрутингові елементи спрямовані в першу чергу на те, щоб дати кандидатам зрозумілу інформацію про підрозділ, про його завдання, про підготовку", – поінформував Півненко.

У НГУ розповіли, що сайт robota.ua не передає інформацію роботодавцю без відома шукача роботи, і що натомість шукач самостійно вирішує, що хоче про себе розповісти: відправити повне резюме чи анонімне, або ж поспілкуватися в чаті без передачі персональних даних.

У пресслужбі зазначили, що окрім безпосередніх завдань з відсічі збройної агресії, Нацгвардія виконує певні специфічні задачі, які потребують вмотивованих кандидатів.

Читайте також: У Вінниці відкрились три рекрутингові центри

Серед цих задач: захист критичної інфраструктури; посилення захисту держкордону; застосування мобільних вогневих груп, які підсилюють ППО; застосування БпЛА.

Також в Національній гвардії є вакансії для психологів та медпрацівників, водіїв та зв’язківців і інших спеціальностей, яких зараз потребують військові.

Як повідомлялося, Міноборони спільно з Держзайнятості та robota.ua домовились щодо вдосконалення системи рекрутингу до Сил оборони.

Фото: НГУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-