Агенція оборонних закупівель оголосила відбір постачальників для придбання 154 пікапів

Агенція оборонних закупівель оголосила відбір постачальників для придбання 154 пікапів

Укрінформ
Державне підприємство «Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України оголосило у системі Prozorro відбір постачальників для закупівлі 154 позашляховиків типу Pick-Up для Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони.

Загальна очікувана вартість автомобілів - 206,5 млн грн (з ПДВ).

Термін постачання: до 90 календарних днів з дати підписання додаткової угоди про взяття бюджетних зобов’язань.

«Це лише початок масштабної роботи із постачання Збройним силам України вкрай необхідних пікапів. Закупівля цих автомобілів має важливе значення для забезпечення потреб військових в сучасній техніці та їх бойової готовності», - заявив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

Закупівля відбуватиметься шляхом застосування рамкової угоди. Це дозволить у конкурентний спосіб закуповувати техніку, не розкриваючи для загального доступу чутливу інформацію.

«Зараз Агенція оборонних закупівель працює над підготовкою прямих угод з виробниками пікапів. Водночас працюємо з Міноборони та народними депутатами над змінами в законодавстві, які дозволять нам укладати такі контракти», - зазначила директор агенції Марина Безрукова.

У Міноборони поінформували, що автомобілі типу Pick-Up повинні мати повний привід з колісною формулою 4х4 і вантажність не менше 0,8 тонни (з можливістю буксирування причепу повною масою не менше 0,85 тонни). Двигун дизельний з питомою потужністю не менше 136 кінських сил і відповідністю екологічним нормам не нижче рівня «Євро-2».

Читайте також: 20 тисяч дронів для ЗСУ: «Агенція оборонних закупівель» вперше проведе закупівлю у Prozorro

Кузов (вантажна платформа) пікапа має бути металевий з можливістю розміщення в ньому особового складу у кількості не менше чотирьох людей, а також забезпечувати можливість монтажу додаткового обладнання під озброєння.

Як повідомляв Укрінформ, у Міноборони заявили, що їхня мета - вибудувати архітектуру закупівель для ЗСУ за стандартами НАТО.

Фото: «Повернись живим»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-