МОН впроваджує добровільне фахове вступне випробування для низки спеціальностей

МОН впроваджує добровільне фахове вступне випробування для низки спеціальностей

Укрінформ
Міністерство освіти та науки впроваджує добровільне фахове вступне випробування з аграрних наук, економіки та управління для вступу на бакалаврат.

Про це повідомляє пресслужба МОН, передає Укрінформ.

"Вступники на бакалаврат на основі НРК5 (національної рамки кваліфікацій) можуть додатково скласти фахове вступне випробування, яке впливатиме на їхній конкурсний бал. Новацію передбачено для вступників низки спеціальностей (аграрних наук, економіки та управління), що мають (отримають) дипломи молодшого спеціаліста, фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в МОН, ці вступні випробування є добровільними. Вступники можуть зареєструватися на них, якщо хочуть поліпшити конкурсний бал і оцінюють свої фахові знання вище, ніж знання з загальноосвітніх предметів.

Результати фахового вступного випробування будуть внесені у формулу розрахунку конкурсного бала.

У галузі знань "Аграрні науки та продовольство" таке випробування проводитиметься на спеціальності "Агрономія"; "Захист і карантин рослин"; "Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство"; "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва"; "Лісове господарство"; "Садово-паркове господарство"; "Водні біоресурси та аквакультура"; "Агроінженерія".

В управлінні та адмініструванні добровільне випробування можливе для спеціальностей "Облік і оподаткування"; "Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок"; "Менеджмент"; "Маркетинг"; "Підприємництво та торгівля".

Щодо публічного управління та адміністрування, таке випробування запроваджується для спеціальності "Публічне управління та адміністрування", у культурі і мистецтві - на "Менеджмент соціокультурної діяльності", у соціальних та поведінкових науках - на "Економіку".

Реєстрація на основну сесію фахових вступних випробувань відбудеться з 19 до 30 квітня, з 10 до 14 червня — додатковий період реєстрації. Основна сесія триватиме з 24 до 27 червня, результати будуть оголошені до 8 липня.

Додаткова сесія проводитиметься з 15 до 19 липня, її результати стануть відомі до 29 липня.

Читайте також: Міносвіти розробило Дорожню карту для підвищення якості навчання українською мовою

Як повідомлялося, у цьому році сім професійно-технічних закладів запровадять навчальну програму «Оператор цивільних дронів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-