Стартувала навчальна реінтеграційна програма для ветеранів «Кіберзахисники»

Стартувала навчальна реінтеграційна програма для ветеранів «Кіберзахисники»

Укрінформ
В Україні стартувала навчальна реінтеграційна програма для українських ветеранів й ветеранок, які відчувають покликання захищати країну у цифровому просторі.

Як передає Укрінформ із посиланням на Міністерство у справах ветеранів, відкриття навчальної програми відбулося у Національному університеті “Києво-Могилянська".

“Мінветеранів зацікавлене у розвитку ініціатив наших партнерів, спрямованих на навчання та перекваліфікацію ветеранів війни в сфері IT. Ми переконані, що проходження реінтеграційної програми “Кіберзахисники” послужить надійним стартом для подальшого працевлаштування ветеранів та ветеранок, зокрема, на посади державних службовців, які виконують функції із забезпечення кібербезпеки, кіберзахисту та безпеки інформаційних технологій”, – сказала заступниця директора Департаменту - начальник відділу розвитку інформаційних систем Департаменту цифрового розвитку та трансформації Мінветеранів Надія Адаменко.

Програма "Кіберзахисники” розрахована на 4 місяці й включає регулярні заняття для практичного закріплення теоретичного матеріалу, інтенсивне вивчення англійської мови, професійні консультації щодо кар'єрного росту та психосоціальну підтримку.

Читайте також: Цьогоріч на здобуття вищої освіти ветеранами закладено ₴71 мільйон

Зазначається, що учасники здобудуть практичні навички, які допоможуть зберегти відданість захисту країни у кіберпросторі, сприяючи зміцненню систем захисту цифрової інфраструктури в Україні.

Як повідомлялося, Міністерство у справах ветеранів та Фонд цивільних досліджень та розвитку США (U.S. Civilian Research & Development Foundation, CRDF Global) підписали меморандум про співпрацю щодо професійного розвитку українських ветеранів у сфері кібербезпеки.

Фото: Мінветеранів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-