Реєстр «Оберіг»: прикордонники вже виявили 230 підробок у документах ТЦК

Реєстр «Оберіг»: прикордонники вже виявили 230 підробок у документах ТЦК

Укрінформ
Упродовж останніх трьох тижнів прикордонники завдяки Єдиному державному реєстру військовозобов'язаних, призовників та резервістів «Оберіг» зупинили 230 спроб незаконного перетину кордону з використанням підроблених документів.

Про це повідомили у Міністерстві оборони, передає Укрінформ.

Зокрема, як зазначається в повідомленні, Міноборони і Державна прикордонна служба налагодили обмін між базою даних ДПСУ та Єдиним держреєстром призовників, військовозобов'язаних і резервістів. Це дозволяє викривати підроблені документи та оперативно перевіряти інформацію про військовозобов’язаних.

За даними міністерства, ДПСУ з середини лютого розпочала використовувати реєстр «Оберіг», щоб посилити протидію незаконному виїзду за кордон.

Читайте також: Прикордонники виявили понад три тисячі підроблених документів при спробах перетнути кордон

«Цифровізація роботи з даними ТЦК та СП уже невідворотна. «Оберіг» дозволяє автоматизувати ті процеси, які раніше залежали від людського фактора», — зазначила заступниця міністра оборони з питань цифровізації, цифрових трансформацій та цифрового розвитку Катерина Черногоренко.

Раніше для того, щоб підтвердити дійсність документів для виїзду за кордон, прикордонникам доводилося контактувати безпосередньо з представниками ТЦК та СП. Зараз інформацію щодо цього можна перевірити онлайн через реєстр «Оберіг» — у декілька кліків.

«Прикордонники продовжують протидіяти спробам незаконного перетину кордону як на «зеленій» ділянці, так і в пунктах пропуску, де порушники намагаються використовувати підроблені документи, які б давали право на перетин кордону під час дії воєнного стану. Частина з них – це військово-облікові документи, начебто видані в територіальних центрах комплектування. Саме тому налагодження дієвого інформаційного обміну між реєстром "Оберіг" та базою даних Держприкордонслужби дозволяє інспекторам більш ефективно і швидко проводити перевірку таких документів», – зазначив помічник голови Державної прикордонної служби – речник Андрій Демченко.

Читайте також: Рада ухвалила закон про створення єдиного е-реєстру військовозобов'язаних

Як повідомлялось, реєстр військовозобов’язаних «Оберіг» вже обмінюється інформацією з реєстрами Державної міграційної служби і Державної прикордонної служби.

Фото: Пресслужба ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-