У Львові помер історик Володимир Муравський

У Львові помер історик Володимир Муравський

Укрінформ
У Львові 4 березня раптово помер історик, дослідник визвольного руху, науковий працівник Музею Гідності Володимир Муравський.

Про це у Фейсбуці повідомила Спілка української молоді, передає Укрінформ.

«4 березня 2024 року відійшов у засвіти Володимир Муравський – львівський історик, архівіст, редактор, публіцист, дослідник національно-визвольних змагань, вихованець Спілки української молоді в Україні, щира і мудра людина, без якої нам вже не буде так затишно у цьому світі», - йдеться у повідомленні.

Володимир Муравський був громадським діячем і волонтером. Активіст ГО "Громадська варта", "Допоможи фронту", Резерву I дивізії УНА "Галичина". Лицар відзнаки "Гвардія революції" (Залізний хрест Майдану). Тривалий час він досліджував історію визвольного руху України та був науковим працівником Музею Гідності у Львові.

Як повідомила кореспондентові Укрінформу керівниця музею Андріяна Дигдалович, Володимир мав проблеми зі здоров’ям ще з Майдану.

«Він активно працював в Музеї Гідності у Львові, хоч мав проблеми зі здоров’ям ще з Майдану. Але це більше стосувалося ніг, він ледве ходив. На серце Володя ніколи не скаржився. До лікарні ще пішов сам. І така раптова смерть. Для нас це шок», - сказала Дигдалович.

У нього залишилися дружина та син.

Зазначається, що парастас та чин похорону відбудеться 6 березня о 12:00 в каплиці на вул. Орлика у Львові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-