Апеляційний суд залишив під вартою суддю Тандира

Апеляційний суд залишив під вартою суддю Тандира

Укрінформ
Київський апеляційний суд залишив під вартою суддю, якого обвинувачують у скоєнні смертельної ДТП на блокпосту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

“4 березня Київським апеляційним судом розглянуто апеляційну скаргу захисників обвинуваченого на рішення Святошинського районного суду Києва, яким судді продовжено строк дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою”, - ідеться у повідомленні.

Сторона захисту вимагала змінити запобіжний захід на домашній арешт. Водночас суд апеляційної інстанції погодився із доводами прокурора та залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Обвинувачений перебуватиме під вартою до 12 квітня 2024 року.

Як нагадали у прокуратурі, суддю обвинувачують у порушенні правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України).

У серпні 2023 року досудове розслідування щодо судді завершено, справа перебуває на розгляді суду.

Читайте також: ВРП поновила розгляд дисциплінарної справи судді Тандира

Як повідомляв Укрінформ, уночі 26 травня 2023 року голова Макарівського районного суду (Київська область) Олексій Тандир збив на смерть 23-річного бійця Національної гвардії на блокпосту в столиці.

Суддю затримали. 27 травня Вища рада правосуддя надала згоду на його арешт. Експертиза показала, що в момент ДТП Тандир був напідпитку.

Після аварії Тандир перебуває в СІЗО. У Святошинському суді Києва почався процес проти нього. Тандиру загрожує до 10 років увʼязнення.

20 грудня Святошинський районний суд Києва продовжив Тандиру запобіжний захід - перебування під вартою без права на заставу до 17 лютого 2024 року.

У лютому Київська міська прокуратура повідомила, що Святошинський районний суд Києва продовжив запобіжний захід судді Олексію Тандиру, якого обвинувачують у скоєнні смертельної ДТП на блокпосту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-