БЕБ допитало понад 100 людей у «справі Коломойського»

БЕБ допитало понад 100 людей у «справі Коломойського»

Ексклюзив
Укрінформ
У межах розслідування справи проти олігарха Ігоря Коломойського детективи Бюро економічної безпеки України вже допитали понад 100 людей; відбулися дві та призначено ще дві експертизи.

Про це вінтерв’ю Укрінформу розповів т.в.о. директора БЕБ Андрій Пащук.

Серед більш як ста допитаних у справі Коломойського, за його словами, є й колишні та чинні співробітники ПриватБанку: інкасатори, касири і менеджмент.

«Це дуже об’ємне провадження. В його межах допитано понад 100 людей, проведено 2 експертизи, ще дві призначено. Це комплексна інженерно-технічна та судово-економічна експертизи. Схема, яку розслідує БЕБ, дуже складна, в ній було задіяно понад 10 суб’єктів господарювання, зокрема 4 комерційні банки», - уточнив Пащук.

Розслідування ускладнюється тим, що події, які досліджуються в провадженні, відтерміновані в часі. Очільник Бюро також поскаржився, що на перебіг слідства негативно впливає велика кількість маніпуляцій, зокрема й медійних, довкола «кейсів Коломойського».

«Думаю, ближчим часом детективи нададуть більше подробиць», - запевнив посадовець.

Загалом же він задоволений економічним ефектом розслідувань проти так званих олігархів. За приклад Пащук навів ситуацію із поверненими у власність держави облгазами.

«За останній рік ми не чули ні про пов’язані з ними скандали, ні про невмотивовані тарифи чи про якісь нові умови, коефіцієнти «зі стелі» й накрутки. Тобто, маємо стабільне постачання газу, стабільні тарифи і сплачений до бюджету податок. А крім податку, маємо ще й дивіденди від діяльності суб’єктів господарювання для держави», - похвалився керівник БЕБ.

Читайте також: Суд продовжив до 25 квітня арешт Коломойського

Також Пащук позитивно оцінив передання активів «Татнафти» державній компанії «Укрнафта» та посилення впливу держави на управління самою компанією. Ідеться, за його словами, про той самий ефект: сплату податків і дивідендів та більш-менш стабільне постачання нафтопродуктів на внутрішній ринок.

Як повідомлялося, торік у вересні Ігорю Коломойському повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: «шахрайство» та «легалізація майна, отриманого злочинним шляхом». Спочатку суд обрав фігурантові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 509 млн грн. Потім термін тримання під вартою кілька разів продовжували, а розмір застави змінювали: спочатку збільшивши до 3,9 млрд грн, а потім – знизивши до 2,65 та зрештою - до 2,4 млрд грн (судове рішення від 27 лютого).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-