Список кандидатів у Громадську раду міжнародних експертів має бути сформований наступного тижня

Список кандидатів у Громадську раду міжнародних експертів має бути сформований наступного тижня

Укрінформ
У Вищій кваліфікаційній комісії суддів сподіваються, що наступного тижня буде сформований список кандидатів у члени Громадської ради міжнародних експертів.

Про це заявив член ВККС Олег Коліуш на пресконференції в Укрінформі.

Він нагадав, що до складу Громадської ради міжнародних експертів входять 6 осіб, яких призначає ВККС на підставі пропозицій міжнародних організацій, з якими Україна співпрацює у сфері запобігання та протидії корупції.

“Комісією було направлено запити (до міжнародних організацій — ред.). Відповідно до нашого таймлайну ми плануємо обрати всіх шістьох членів Громадської ради міжнародних експертів у березні... На наступному тижні фіналізується список усіх кандидатів”, - сказав Коліуш.

Він також звернув увагу на те, що від кожної міжнародної організації має бути не менше двох кандидатів, тобто загальна кількість - не менше 12.

“Потім з ними будуть проведені онлайн-зустрічі, і вже під час засідання комісії будуть обрані шість кандидатів, які ввійдуть до складу Громадської ради міжнародних експертів”, - розповів член ВККС.

Він зауважив, що конкурс до Вищого антикорупційного суду “буде проводитися за обов’язковою участю Громадської ради міжнародних експертів”.

Член ВККС нагадав, що саме члени ГРМЕ перевіряють відповідність кандидатів у антикорупційні судді критеріям доброчесності і професійної етики, чи дозволяють їхні професійні навички розглядати справи, пов’язані з корупцією.

Членами ГРМЕ можуть бути призначені громадяни України чи іноземці, які мають бездоганну ділову репутацію, високі професійні та моральні якості, суспільний авторитет, досвід роботи в інших країнах не менше ніж 5 років зі здійснення процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення в суді чи здійснення судочинства у справах, пов’язаних із корупцією.

Читайте також: У країні катастрофічна нестача суддів - голова ВККС

Як повідомлялося, 1 березня 2024 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України розпочала прийом документів від кандидатів на 25 вакантних посад суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС). Це можна зробити до 15 березня 2024 року (включно).

Як повідомлялося, 26 вересня 2023 року Вища рада правосуддя збільшила чисельність суддів Вищого антикорупційного суду до 63. У ВРП пояснили таку необхідність складністю справ, які перебувають у його провадженні, а також законодавчими змінами, які значно розширили повноваження суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-