ДСНС очікує до кінця року отримати 28 машин механізованого розмінування

ДСНС очікує до кінця року отримати 28 машин механізованого розмінування

Укрінформ
У Державній службі України з надзвичайних ситуацій розраховують отримати до кінця року 28 машин механізованого розмінування.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ заявив начальник відділу організації роботи з гуманітарного розмінування ДСНС Сергій Рева.

"На кінець минулого року ми вже мали 33 такі машини. На сьогодні у нас є домовленості, є запевнення від наших партнерів, що до кінця цього року ми будемо мати ще 28 таких машин. Тобто ту амбітну ціль, яка була поставлена у минулому році - 60 машин, ми закриємо", - сказав він, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

Представник ДСНС зазначив, що з розширенням деокупованих територій рятувальники потребуватимуть більше таких машин. "Але це буде вже поступово, зі збільшенням наших підрозділів", додав він.

Читайте також: В Україні потенційно заміновані 156 тисяч квадратних кілометрів

Рева розповів, що за допомогою вже наявних 33 спецмашин, було проведено розмінування понад 530 гектарів, і ця робота триває.

Відповідаючи на запитання про те, які технології в цьому процесі виявилися найефективнішими, він відзначив, що машини механізованого розмінування належать якраз і належать до них. "Вони нам дозволили насамперед зберегти життя і здоров’я наших піротехніків. А одне збережене життя піротехніка, на моє переконання, це, можна сказати, сотні збережених життів звичайних громадян", - зазначив представник ДСНС.

Читайте також: В Україні цьогоріч планують розмінувати понад 5000 квадратних кілометрів сільгоспземель

Також він указав, що іншою ефективною інновацією у процесі розмінування виявилося застосування БПЛА.

"Але ми лише починаємо їх впроваджувати. І я думаю, що цей рік стане головним роком, якщо можна так сказати, у розвитку цієї галузі", - резюмував представник ДСНС.

Як повідомлялося, за даними ДСНС наразі в Україні найбільш замінованими є Харківська, Херсонська і Донецька області.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-