О 12:00 - презентація першого в Україні Head Set-тренінгу з використанням VR

О 12:00 - презентація першого в Україні Head Set-тренінгу з використанням VR

Медіацентр Україна - Укрінформ
Укрінформ
29 лютого о 12:00 відбудеться презентація першого в Україні Head Set-тренінгу з використанням VR.

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікери:

  • Катерина Сергацкова - співзасновниця, виконавча директорка Фонду 2402;
  • Антон Скиба - експерт Фонду 2402, тренер з оцінки ризиків; 
  • Кейт Паркінсон - співзасновниця та CEO Head Set, лауреат премії “Жінки в інноваціях” (онлайн). 

До участі запрошені: керівники медіа, редактори та журналісти, документалісти, представники некомерційних організацій, які працюють у зонах бойових дій. 

Чому це цікаво?

Фонд 2402 запустить унікальну програму тренінгів з безпеки для всіх, хто живе і працює в умовах війни. Занурення у реальну стресову ситуацію дозволить учасникам пережити аналогічний досвід, не наражаючи себе на небезпеку.

Практичні навчання будуть зосереджені на загрозах, ризиках та безпекових випадках, типових для тих, працює у зоні воєнних дій і прифронтових областях. Це - журналісти, представники гуманітарних організацій, документатори воєнних злочинів, правозахисники та волонтери.

VR-сценарії розроблялися партнерами Фонду 2402 – британською компанією Head Set Immersive і сертифікованими фахівцями з безпеки, екстреної медичної та першої психологічної допомоги з використанням досвіду роботи на фронті.

VR-програма будується на двох основних сценаріях: вуличні протести та цифрова безпека. Вони дозволять пережити досвід роботи під час громадянських заворушень і навчитися захищати інформацію в умовах реальної загрози і психологічного тиску.

Тренування із використанням VR покликані мінімізувати ризик того, що людина розгубиться, не зможе себе опанувати і виявиться абсолютно безпорадною і беззахисною в критичній ситуації у реальному житті. Також VR-тренінг дасть можливість учасникам скласти уявлення про індивідуальні сильні та слабкі сторони, зокрема, про рівень усвідомлення ситуації, розпізнавання загроз і самоконтроль під тиском.

Тренінгова програма з використанням VR здійснюється за підтримки міжнародних фондів Justice for Journalists та Digital Defenders. 

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Дивіться на YouTube-каналі Укрінформу, а також YouTube-каналі Ukraine Media Center Ukrinform та на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-