Об 11:00 - презентація дослідження «Як змінилася вебдоступність у держсекторі»

Об 11:00 - презентація дослідження «Як змінилася вебдоступність у держсекторі»

Медіацентр Україна - Укрінформ
Укрінформ
29 лютого об 11:00 відбудеться презентація дослідження "Як змінилася вебдоступність у держсекторі". 

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікери: 

  • Валерія Ткач -  заступниця директора Департаменту з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України;
  • Володимир Брусіловський - керівник «Проєкту підтримки Дія» Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні;
  • Дмитро Попов - автор дослідження, консультант із питань цифрової доступності в UNDP в Україні, сертифікований спеціаліст Міжнародної асоціації фахівців з вебдоступності (онлайн).

Тема для обговорення: 

  • Наскільки доступні українські державні сайти, які бар'єри найчастіше заважають людям з інвалідністю ними скористатися та чи є прогрес за останні три роки? 

Чому це цікаво?

Вебдоступність державних онлайн-ресурсів поступово зростає другий рік поспіль. У 2023 році 22% проаналізованих сайтів органів влади були на достатньому та високому доступності для людей із інвалідністю. Порівняно із 2021 роком цей показник зріс на 9%. Такі результати щорічного моніторингу базової доступності 100 вебсайтів, проведеного Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України за фінансової підтримки Уряду Японії наприкінці 2023 року.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Дивіться на YouTube-каналі Укрінформу, а також YouTube-каналі Ukraine Media Center Ukrinform та на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-