Росіяни розганяють фейк про нібито намір Зеленського вимагати депортації українців з-за кордону

Росіяни розганяють фейк про нібито намір Зеленського вимагати депортації українців з-за кордону

Укрінформ
Кремлівські пропагандисти поширюють фейк про нібито намір Президента Володимира Зеленського підписати указ, який вимагатиме від усіх західних держав депортувати українських чоловіків, які в них проживають.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони повідомив у Фейсбуці.

Так, ворожими телеграм-каналами шириться скриншот посту, оприлюдненого на буцімто сторінці Президента України в соцмережі Х.

«Насправді це черговий фейк російських пропагандистів, поширений з фейкової сторінки Володимира Зеленського, оскільки пост з таким змістом відсутній на офіційній сторінці Президента України у соціальній мережі Х», – пояснили в ЦПД.

Читайте також: Інформація про прийом одним з ломбардів у Тернополі біонічних протезів є фейком

У Центрі зауважили, що такими фейками ворожі пропагандисти намагаються поширити паніку та посіяти розбрат серед української діаспори, а також підірвати довіру до влади України.

Як повідомляв Укрінформ, російські спецслужби запустили дезінформаційну кампанію, спрямовану на дискредитацію головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського, зокрема створили фейкові сторінки в соцмережах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-