Кардинала Любомира Гузара невдовзі можуть проголосити святим

Кардинала Любомира Гузара невдовзі можуть проголосити святим

Укрінформ
Глава Української греко-католицької церкви блаженніший Святослав урочисто проголосив початок беатифікаційного процесу Любомира кардинала Гузара.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Проголошення відбулося 26 лютого 2024 року під час подячного молебню в Патріаршому соборі з нагоди завершення року блаженнішого Любомира, в 91-річчя від дня його народження.

У декреті проголошення зазначається, що упродовж шести років від переставлення до вічності світлої пам’яті блаженнішого Любомира Гузара, сила його слова і духу слугує людям підтримкою та орієнтиром у щоденному житті, особливо під час цієї страшної війни.

«Відтоді Божий люд розпочав виявляти особливу духовну шану стосовно особи Любомира Гузара, не так молячись за його упокій, як просячи в нього заступництва, засвідчуючи славу його святості через численні записи в книгах пам’яті, встановлених біля його гробу. Ці записи вказують на отримані знаки, ласки та оздоровлення», - зазначив блаженніший Святослав у декреті.

Читайте також: Компроміс із Росією неможливий, бо вона заперечує існування України - Синод УГКЦ

Розслідування щодо беатифікації та канонізації блаженнішого Любомира розпочато з огляду на численні звернення поодиноких людей та спільнот вірних.

Заявником цієї справи з уряду (exofficio) є Київська архиєпархія Української греко-католицької церкви.

Як повідомлялося, патріарх Любомир помер 31 травня 2017 року в Києві й 5 червня його поховали в крипті Патріаршого собору Воскресіння Христового. 2023 рік було проголошено Синодом УГКЦ роком Любомира Гузара.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-