У Музеї історії України до річниці повномасштабного вторгнення відкрилася виставка «33/10»

У Музеї історії України до річниці повномасштабного вторгнення відкрилася виставка «33/10»

Фото
Укрінформ
У Національному музеї історії України відбулось відкриття виставки «33/10», яка присвячена річниці від дня початку героїчного опору українців російському агресору.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На виставці представлені матеріали, які ілюструють передумови та причини російської збройної агресії в новітній історії України: розподіл Чорноморського флоту, питання роззброєння України, економічного тиску та російських територіальних претензій до України.

Серед експонатів - доповіді та звернення українських моряків та офіцерів Чорноморського флоту про тиск з боку російського командування, нарукавні знаки першого командувача ВМС України Бориса Кожина, сувеніри, виготовлені із залишків демонтованої шахтної пускової установки стратегічних ракет в рамках ядерного роззброєння України, залишки ракети типу «Х», якою росіяни обстрілювали українську територію, кримськотатарський прапор, з яким 26 лютого 2014 року на підтримку єдності України виходив активіст Ерфан Кудусов.

Виставка “33/10” до 10-річчя спротиву російській агресії / Фото: Кирило Чуботін, Укрінформ

Виставка триватиме до кінця 2024 року.

Читайте також: У Києві відкрили виставку світлин «Майдан Січ. Так почалася війна»

Як повідомляв Укрінформ, у Музеї історії міста Києва 22 лютого відкрили мультимедійну виставку «Голоси», де зібрані свідчення цивільних українців, які постраждали внаслідок російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-