ВАКС заочно судитиме підозрюваного у держзраді ексдепутата Деркача

ВАКС заочно судитиме підозрюваного у держзраді ексдепутата Деркача

Укрінформ
Колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про здійснення спеціального судового провадження щодо народного депутата III-IX скликань, який упродовж 2019-2022 років одержав щонайменше 567 тис. дол. від правоохоронних та розвідувальних органів РФ за підривну діяльність проти України.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила пресслужба САП.

«20 лютого 2024 року колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про здійснення спеціального судового провадження стосовно народного депутата III-IX скликань, який упродовж 2019-2022 років одержав щонайменше 567 тис. дол. США від правоохоронних та розвідувальних органів РФ за підривну діяльність проти України, зокрема за дискредитацію України на міжнародній арені, погіршення дипломатичних відносин зі Сполученими Штатами Америки, а також ускладнення інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ця ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення та окремому оскарженню не підлягає.

Наступне засідання у справі призначено на 19 березня.

Читайте також: ВАКС призначив дату розгляду справи ексдепутата Деркача

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2022 року правоохоронці заочно оголосили підозру в державній зраді та незаконному збагаченні народному депутату України III-IX скликань Андрію Деркачу. У зв'язку з переховуванням від слідства фігурант був оголошений у розшук.

У жовтня 2022 року суд заочно заарештував народного депутата Деркача, якого підозрюють у держзраді.

У вересні 2023 році правоохоронці заявили, що завершили досудове розслідування у справі Деркача, а в листопаді направили справу до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-