Опікуватися цивільними полоненими у Коордштабі мають представники ГО - правозахисниця

Опікуватися цивільними полоненими у Коордштабі мають представники ГО - правозахисниця

Укрінформ
До Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими слід включити представників громадських організацій, які опікуватимуться цивільними.

Таку думку висловила голова правління Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник під час медіамарафону «10 років російської агресії в Україні. Шлях до справедливості» в Укрінформі.

“До Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими слід включити представників ГО, які опікуватимуться цивільними полоненими. Я розумію, що ми не можемо туди допустити всіх, бо це секретна інформація. Але якщо будуть представники, які мають експертизу, це дозволить тримати нормальну комунікацію з родичами”, - зауважила Скрипник.

За словами правозахисниці, військовополонені зазвичай звільняються через Координаційний штаб, і з ними працюють, допомагають писати заяви.

Читайте також: Воїни, які нібито перебували на борту російського Іл-76, вважаються військовополоненими - ГУР

“Більшість цивільних звільняються в різний спосіб. Інколи їх тримають у катівнях і потім просто викидають на вулицю. Щастя, коли дають шанс виїхати, або територія деокупована. І люди всюди бігають, щоб довести, що вони були в цих катівнях”, - додала вона.

Як повідомлялося, у полоні РФ перебувають 28 тисяч цивільних громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-