Телемарафону «Єдині новини» довіряють 36% українців

Телемарафону «Єдині новини» довіряють 36% українців

Опитування
Укрінформ
Станом на початок лютого 2024 року телемарафону «Єдині новини» довіряють 36% українців, не довіряють – 47%.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС). 

«Ідея телемарафону «Єдині новини» користувалася широкою підтримкою у 2022 році, але з 2023 року простежується стабільне зниження довіри, і станом на лютий на лютий 2024 року ми вперше фіксуємо негативний баланс довіри-недовіри (тобто кількість тих, хто довіряє, зараз менше кількості тих, хто не довіряє)», – йдеться у повідомленні.

Так, за даними опитування, у грудні 2023 року 43% довіряли телемарафону «Єдині новини», не довіряли – 38%. Станом на початок лютого 2024 року частка тих, хто довіряє, знизилася до 36%. Натомість до 47% зросла частка тих, хто не довіряє.

Соціологи також зазначають, що хоча ті, хто не довіряє Президенту Володимиру Зеленському, значно більш критичні до телемарафону, але і серед тих, хто довіряє Зеленському, телемарафону довіряють 48%, не довіряють – 33%.

Дещо більш критичні до телемарафону «Єдині новини» мешканці заходу і центру. Разом з цим фактично у всіх регіонах не більше 40% довіряють йому, зазначили у КМІС.

Упродовж 5-10 лютого 2024 року Київський міжнародний інститут соціології провів всеукраїнське опитування громадської думки «Омнібус», до якого було додане запитання щодо довіри телемарафону «Єдині новини». Методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів опитано 1202 респондентів, які мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Опитування проводилося з дорослими (18 років і старше) громадянами України, які на момент опитування проживали на території України (у межах, які контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року). До вибірки не включалися жителі територій, які тимчасово не контролювалися владою України, а також опитування не проводилося з громадянами за кордоном.

Читайте також: Збройним силам довіряють 95% українців

Формально за звичайних обставин статистична похибка такої вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищувала 3,2% для показників, близьких до 50%; 2,7% – для показників, близьких до 25%; 2,1% – для показників, близьких до 10%; 1,4% – для показників, близьких до 5%.

Загалом у КМІС вважають, що отримані результати все одно зберігають високу репрезентативність для населення України, яке проживає на підконтрольній уряду території, та дозволяють досить надійно аналізувати суспільні настрої населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-