СБУ оголосила підозру ексглаві забороненої прокремлівської партії «Держава»

СБУ оголосила підозру ексглаві забороненої прокремлівської партії «Держава»

Укрінформ
Служба безпеки України заочно оголосила підозру проросійському блогеру, колишньому очільнику забороненої партії «Держава» Дмитру Васильцю.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Встановлено, що ще до початку повномасштабного вторгнення російських військ фігурант переїхав до Москви. Там він публічно підтримав агресивну війну проти України.

Для поширення ворожої пропаганди підозрюваний задіяв власні канали на Ютубі та в Телеграмі із загальною аудиторією понад пів мільйона користувачів. На цих ресурсах він вихваляв путінський режим, виправдовував повномасштабне вторгнення російських військ та закликав до знищення України.

Під час масових пропагандистських заходів за участю представників вищого військово-політичного керівництва Росії зловмисник неодноразово виступав на підтримку Кремля.

Також він особисто закликав до захоплення державної влади й усієї території України в ефірах центральних телеканалів РФ.

На підставі зібраних доказів блогеру інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 і ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України – публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади та поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій.

В Офісі генерального прокурора додали, що, за даними слідства, підозрюваний організував у Росії ще так звану ініціативну групу зі скликання «зборів українського народу». Група назвала себе «народним представництвом» та закликала правоохоронців і державних службовців перейти на її бік.

Серед інкримінованих фігуранту злочинів – також передбачений ч. 2 ст. 436-2 (виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення розпочатої у 2014 році збройної агресії Росії проти України) ККУ.

Комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності тривають.

Читайте також: СБУ викрила російського агента, який здавав ворогу дані для прориву оборони Києва

Як повідомляв Укрінформ, СБУ оголосила підозру співачці та колишній народній депутатці Таїсії Повалій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-