Посадовця МКІП викрили на хабарі - обіцяв «відкрити» кордон для вивезення антикварної зброї

Посадовця МКІП викрили на хабарі - обіцяв «відкрити» кордон для вивезення антикварної зброї

Фото
Укрінформ
У Києві правоохоронці викрили посадовця Міністерства культури та інформаційної політики України, який за 3,3 тис. доларів обіцяв посприяти у безперешкодному вивезенні антикваріату за кордон.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва викрито посадовця адміністративного управління МКІП на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди з метою подальшого злочинного впливу на рішення третіх осіб (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

«За даними слідства, посадовець вимагав та отримав від чоловіка 3300 доларів США за здійснення впливу на третіх осіб для безперешкодного вивезення антикварної холодної зброї за межі України, поза митним контролем, без дозвільних документів та огляду», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали під час отримання другої частини коштів у сумі 3000 доларів.

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання фігуранта вилучено 10 000 тис. доларів та 200 тис. грн, вирішується питання про накладення арешту на вилучені кошти.

Читайте також: США передали Україні старовинні артефакти, вивезені через Росію

Наразі готується повідомлення затриманому про підозру та вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці затримали при отриманні неправомірної вигоди хірурга Військово-медичного клінічного центру Західного регіону. За версією слідства, лікар за 5 тис. доларів обіцяв військовослужбовцю посприяти у видачі висновку про непридатність до подальшої служби.

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-