Автор календаря «Титани двадцятих» передав понад ₴240 тисяч від його продажу на допомогу армії

Автор календаря «Титани двадцятих» передав понад ₴240 тисяч від його продажу на допомогу армії

Фото
Укрінформ
Письменник Мартин Якуб, який створив календар «Титани двадцятих», спрямував 100% прибутку від його продажу, а це понад 240 тис. грн, на допомогу армії.

Про це письменник розповів кореспондентові Укрінформу.

«Наразі увесь наявний прибуток з календаря «Титани двадцятих» витрачено. Загальна сума становить понад 240 тис. грн. За ці гроші були придбані ноутбук, ліхтарі, Starlink та його переробка під авто, тепловізори для 3-ї окремої танкової Залізної бригади, тепловізори в пункт управління для спецпідрозділу «Кракен», рації для 40-ї бригади тактичної авіації», - зазначив Якуб.

За його словами, ще два планшети найближчим часом отримає один із підрозділів ППО.

Письменник додав, що допомогу спрямував на підрозділи, з якими давно співпрацює. Військові поділилися, що завдяки придбаному ліхтарю вони змогли збити ракету.

Загалом вдалося продати близько 850 календарів. Зокрема, 50 календарів замовили в Австрію, які продавали на аукціоні задля допомоги ЗСУ. Окрім того, ще 40 календарів письменник відправив у Німеччину, а також їх отримали замовники в Англії, США, Польщі.

Читайте також: На Вінниччині для штурмової бригади придбали БПЛА та «глушилки» FPV-дронів

Частина календарів «Титани двадцятих» потрапила у школи та бібліотеки завдяки принципу, аналогічному «підвішеній каві». Більшість календарів люди купили собі, аби повісити їх на стіні.

Як повідомляв Укрінформ, письменник Мартин Якуб створив календар «Титани двадцятих» на 2024 рік із фотографіями 12 авторів «Розстріляного відродження», згенерованих за допомогою штучного інтелекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-