Програма  Держмолодьжитло ефективно працює для розв’язання проблем переселенців - депутат

Програма Держмолодьжитло ефективно працює для розв’язання проблем переселенців - депутат

Ексклюзив
Укрінформ
Надання внутрішньо переміщеним особам державних кредитів за програмою Держмолодьжитло є одним зі шляхів розв’язання проблем переселенців із житлом.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав заступник голови фракції «Слуга народу», член Комітету ВР з питань прав людини, співголова громадської організації «ВПО України» Максим Ткаченко.

«Залучення фінансів міжнародних партнерів до тих ініціатив, що стосуються ВПО, наразі є надзвичайно складним, але важливим завданням. Як ми знаємо, віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук нещодавно змогла залучити від Німеччини 41,2 млн євро на реально дієву та ефективну програму щодо надання ВПО державних кредитів за програмою Держмолодьжитло. Ця програма, певною мірою, також є одним із шляхів розв’язання проблем внутрішньо переміщених осіб із житлом», - сказав він.

Ткаченко уточнив, що за цією програмою родина ВПО може взяти іпотеку з невеликим відсотком на квартиру в новому місці проживання.

За його словами, ця програма є найбільш ефективною та дієвою у державі. Водночас умови державної програми іпотечного кредитування «єОселя», на думку Ткаченка, є непідйомними для ВПО.

«За нашими даними, із 6000 осіб, які взяли участь у програмі, лише 65–70 осіб, які є внутрішньо переміщеними, змогли придбати квартиру. Це дуже малий показник ефективності програми саме для такої категорії громадян», - зауважив депутат.

Читайте також: В Україні планують створити мапу об’єктів, придатних для проживання переселенців

Він додав, що робота з міжнародними партнерами продовжуватиметься, проводитимуться переговори на всіх можливих майданчиках для залучення фінансів, інвестицій у проєкти, що стосуються забезпечення переселенців тимчасовим або постійним житлом.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні є близько тисячі державних об’єктів, де можна було б тимчасово розмістити понад 150 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-