В Україні створять власний шрифт для ділової документації

В Україні створять власний шрифт для ділової документації

Укрінформ
В Україні планується створити унікальний шрифт для ділової документації.

Про це сказав т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час наради зі шрифтовими дизайнерами, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МКІП.

«Завдання створення українського національного шрифту є досі актуальним. Мета проста: нам необхідно оновити гарнітуру для ділових документів органів влади, зокрема наказів, розпоряджень, законів тощо. Зараз із цим справляється Times New Roman, але ми б хотіли щось своє — більш оригінальне і сучасне», - сказав Карандєєв.

Своєю чергою учасники зустрічі зазначили, що в Україні є щонайменше чотири готові шрифти, розроблені вітчизняними дизайнерами, які підійдуть для використання в документах.

За підсумками наради вирішено сформувати широкий список пропозицій за двома групами: ділові шрифти для текстів, а також шрифти для заголовків — для декоративного оформлення офіційних документів.

Читайте також: Цьогоріч в Україні надрукують понад 37 тисяч підручників шрифтом Брайля - Зеленська

Надалі експерти оберуть дві-три найкращі гарнітури та запропонують їх органам державної влади. Очікується, що згодом новий шрифт пошириться на все ділове мовлення в країні.

Як повідомлялося, Міністерство культури та інформаційної політики планує створити банк українських шрифтів та відмовитися від використання російських.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-