МКІП утворило Експертну раду з комунікацій безбарʼєрності

МКІП утворило Експертну раду з комунікацій безбарʼєрності

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики утворило Експертну раду з комунікацій безбар’єрності, яка працюватиме для збільшення ефективності інформаційних заходів у процесі облаштування безперешкодного середовища для всіх груп населення.

Як передає Укрінформ, про це повідомило МКІП.

Очолив новий консультативно-дорадчий орган виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Заступницею голови ради стала радниця-уповноважена Президента України з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна, секретарем – начальник відділу з політики безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоров’я МКІП Леся Хемраєва.

До складу Експертної ради ввійшли також представники Офісу Президента, міжнародних і громадських організацій, фахівці з публічних комунікацій зі сфери медіа та бізнесу.

Зазначається, що до завдань новоутвореного органу належить надання рекомендацій та пропозицій щодо стратегічного планування комунікацій з питань облаштування безперешкодного середовища, підтримка членів державних комунікацій щодо планів реалізації заходів, створення якісних інфоприводів у межах втілення Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, а також планування й моніторинг державних комунікаційних заходів на тему безбар’єрності для збільшення їхньої ефективності.

Читайте також: У «Довіднику безбар'єрності» з'явився розділ про взаємодію з людьми, які мають досвід війни

Як повідомлялося, за ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської у 2021 році Кабінет міністрів схвалив Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору до 2030 року.

Метою політики безбар’єрності є забезпечення рівних можливостей для кожної людини в реалізації її прав. Ідеться, зокрема, про доступ до роботи, інформації, освіти, сфери послуг, можливості безперешкодно пересуватися, соціалізуватися й бути залученими в життя суспільства.

У вересні 2021 року перша леді України презентувала електронну версію Довідника безбар’єрності, який є «гідом» з коректного спілкування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-