Семенченка звільнили через стеження за працівниками Bihus.Info - джерело

Семенченка звільнили через стеження за працівниками Bihus.Info - джерело

Ексклюзив
Укрінформ
Керівника Департаменту захисту національної державності СБУ Романа Семенченка звільнили саме через стеження за журналістами видання Bihus.Info.

Як повідомили джерела Укрінформу, рішення про це звільнення приймав голова СБУ Василь Малюк – він направив подання Президентові, і глава держави підписав відповідний указ.

«Позиція керівництва СБУ чітка – не можуть дії окремих співробітників кидати тінь на Службу, яка стільки всього робить під час війни: починаючи від підривів Кримського мосту та проведення інших унікальних спецоперацій до ліквідації військових злочинців на території РФ. Тож «кадри», які стежили за редакцією Дениса Бігуса, однозначно мають понести відповідальність. Як мінімум їх треба відправити на передову», - зазначило наше джерело в СБУ.

Читайте також: СБУ зреагувала на заяви Bihus.Info про стеження - є кадрові рішення

Як повідомляв Укрінформ, 16 січня були опубліковані дані прихованої зйомки, де видно, що нібито співробітники проєкту журналістських розслідувань Bihus.Info вживають заборонені речовини.

Того ж дня керівник Bihus.Info Денис Бігус записав заяву щодо оприлюднення в мережі провокативного відео про вживання його співробітниками заборонених речовин та заявив про незаконне спостереження і прослуховування. Також він повідомив про кадрові зміни.

Журналісти та медіа, учасники Медіаруху, закликали Президента рішуче засудити кампанію тиску на незалежних журналістів і розслідувачів та взяти під свій контроль розслідування злочинів проти медійників.

Читайте також: Зеленський назвав неприпустимим будь-який тиск на журналістів

Голова Комітету ВР з питань свободи слова Ярослав Юрчишин подав депутатські звернення до правоохоронних органів щодо Bihus.Info.

Служба безпеки України відкрила провадження за фактом незаконного прослуховування та відеозйомки представників Bihus.Info.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-