У Мінсоцполітики спростовують інформацію про нібито блокування банківських карт пенсіонерів

У Мінсоцполітики спростовують інформацію про нібито блокування банківських карт пенсіонерів

Укрінформ
Міністерство соціальної політики не має ні повноважень, ні технічної можливості впливати на процес блокування банківських карток. Інформація щодо можливого блокування міністерством карт пенсіонерам через відсутність руху коштів не відповідає дійсності.

Як передає Укрінформ, таке роз’яснення надала пресслужба Міністерства соціальної політики щодо поширеної в ЗМІ інформації про начебто можливе блокування пенсіонерам банківських карт через відсутність руху коштів по них.

«Мінсоцполітики не давало жодних коментарів щодо будь-якого блокування банківських карток українських громадян. По-перше, тому що жодної норми такого плану немає в законодавстві чи нормативних актах, які регулюють сферу соціального забезпечення. По-друге, тому що Мінсоцполітики не має ані повноважень, ані технічної можливості впливати на діяльність банків щодо блокування банківських карток», - йдеться в повідомленні.

Водночас у Мінсоцполітики зауважують, що випадки, коли пенсія не перераховується на картковий рахунок отримувача, трапляються. Це відбувається тоді, коли пенсіонер з числа внутрішньо переміщених осіб, який став на облік як ВПО до 24.02.2022 року, не користується своєю банківською карткою протягом тривалого періоду (не менше 6 місяців). В умовах відсутності руху коштів по таких картках виплати призупиняються до моменту зʼясування обставин. Проте всі призначені платежі продовжують нараховуватися Пенсійним фондом.

Як пояснюють у міністерстві, ці випадки пов’язані з тим, що значна частина зазначеної категорії пенсіонерів сьогодні опинилася на тимчасово окупованій території. У такій ситуації держава не має можливості оперативно зʼясувати інформацію щодо того, чи власник картки не втратив до неї доступ і чи є живим.

Читайте також: Пенсійний фонд розпочав виплати за лютий

До моменту, поки пенсіонер не підтвердить свою особу, пенсія і далі нараховується Пенсійним фондом, але не перераховується на картку. Щойно людина виходить на зв'язок і підтверджує свою особу, нараховані виплати перераховуються такій особі на її рахунок.

Як повідомлялося, уряд ухвалив рішення, які розширюють можливості пенсіонерів отримувати послуги від Пенсійного фонду у віддаленому режимі. Для осіб, які взяті на облік як внутрішньо переміщені особи до введення воєнного стану в Україні, Кабінет Міністрів дозволив проходити фізичну ідентифікацію шляхом авторизації в особистому електронному кабінеті ПФУ із використанням “Дія.Підпис”, за допомогою відеоконференцзв’язку зі співробітником ПФУ або в консульській установі, якщо такі громадяни перебувають за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-