В Україні поліція виявила 88 катівень та місць несвободи, які облаштували росіяни

В Україні поліція виявила 88 катівень та місць несвободи, які облаштували росіяни

Укрінформ
Працівники Нацполіції виявили 88 місць несвободи, які облаштували росіяни.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив перший заступник голови Нацполіції України – керівник Головного слідчого управління НПУ Максим Цуцкірідзе, передає Укрінформ.

"Щодо катівень, то по провадженнях, які розслідуємо, зафіксували 88 місць несвободи. 57 – після того, як зайшли на деокуповані території. Як правило, це були підвальні приміщення, ІТТ, СІЗО. Всі інші – 31 - зараз функціонують на окупованих територіях. Документуємо і розуміємо, хто саме причетний до цих злочинів. Частина окупантів вже отримали підозри", - зазначив Цуцкірідзе.

Читайте також: Росіяни проводять жорстокі обшуки та арешти на лівобережжі Херсонщини - розвідка

За його словами, є місця незаконного утримання українців і на території РФ, і по цих кейсах НПУ проводить розслідування разом із СБУ.

"Складно сказати, скільки саме потерпілих. Ми говорили про 6 тис. 800 наших зниклих громадян. Так от, це цивільні українці, які можуть знаходитися в тюрмах РФ чи на іншій території. Не виключено, що окупанти брали цивільних для подальшого використання на обмін, можливо, як щитом прикривалися, коли відступали", - сказав керівник ГСУ НПУ.

Відповідаючи на питання, скільки вже встановлено росіян, які скоювали сексуальне насильство, піддавали українців тортурам, перший заступник голови Нацполіції поінформував, що у слідчих є 77 кейсів та 89 постраждалих від сексуального насильства, скоєного під час війни.

"Частина постраждалих в Україні, частина виїхала, але співпрацює зі слідством. Результати не стовідсоткові, проте 27 підозр окупантам по цих злочинах ми повідомили. Переважна більшість – це заочні підозри", - розповів Цуцкірідзе.

Читайте також: Росіяни намагаються зробити катування частиною окупаційної політики

Як повідомлялося, 8 вересня 2023 року заступник міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко заявила, що поліцейські виявили в Україні 80 російських катівень та місць несвободи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-