Експомічнику командира корвету «Тернопіль» оголосили підозру у держзраді

Експомічнику командира корвету «Тернопіль» оголосили підозру у держзраді

Укрінформ
Колишньому помічнику командира протичовнового корвету «Тернопіль» повідомлено про підозру у державній зраді.

Про це інформує Миколаївська спеціалізована прокуратури у сфері оборони Південного регіону у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури заочно повідомлено про підозру колишньому помічнику командира протичовнового корвету «Тернопіль» 1 бригади надводних кораблів ВМС ЗСУ за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що у березні 2014 року, під час тимчасової окупації території Криму, капітан-лейтенант відмовився виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних силах України. Він не вибув до визначеного командуванням нового місця дислокації військової частини.

Зрадивши військовій присязі на вірність українському народові, він перейшов на бік ворога.

Надалі колишній капітан-лейтенант надав згоду на проходження військової служби на посаді командира патрульного корабля «Дмитрий Рогачев» 184 бригади охорони водного району ЧФ ЗС Росії, який наразі бере активну участь у збройній агресії проти України.

Читайте також: Верховний суд залишив у силі вирок кримському ексдепутату, засудженому за держзраду

Досудове розслідування здійснюють слідчі в ОВС слідчого відділу Управління СБУ в Миколаївській області.

Як повідомлялося, на Миколаївщині командиру і двом його підлеглим учасникам НЗФ Росії, які затримували і катували мирних жителів на окупованих територіях, повідомлено про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-