"УКРІНФОРМ": ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (19-25 січня 2024 року)

Укрінформ

У період з 19 по 25 січня “Укрінформ” всебічно інформував читачів про зустріч у Києві Володимира Зеленського та Дональда Туска, домовленості про продовження міжнародної військової допомоги Україні, а також спростовували російські вкиди, що активно поширюються в європейських країнах

Фото: Офіс Президента України

22 січня Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Прем’єр-міністром Республіки Польща Дональдом Туском, який прибув до нашої країни з робочим візитом. Він був присвячений двосторонній угоді про безпекові гарантії, а також планів щодо спільних інвестицій у виробництво зброї та амуніції, участі Польщі у відбудові України тощо.

Журналісти агенції оперативно, фактично у режимі онлайн, висвітлювали цю подію. На сайті та YouTube-канал UkriformTV опубліковано низку оперативних публікацій та відеоматеріалів.

Фото: Офіс Президента України

Президент України Володимир Зеленський підписав 22 січня указ “Про історично населені українцями території Російської Федерації”. За словами Президента, це повертає правду про історичне минуле заради українського майбутнього. Президент доручив уряду розробити і внести на розгляд РНБО план дій щодо збереження національної ідентичності українців у росії, зокрема на історично населених ними землях. Ця подія викликала неабиякий інтерес та увагу. Тож “Укрінформ” публікував інформаційні матеріали на цю тему, серед яких коментарі експертів про наслідки прийняття указу.

Серед пріоритетних тем було й відстеження реакції світу на війну в Україні. У Нью-Йорку відбулося засідання Ради Безпеки ООН, скликаному росією для “засудження” допомоги Україні. Запит москви від 17 січня про проведення засідання РБ ООН 22 січня, а також провокаційний обстріл росіянами окупованого Донецька, здійснений 21 січня - це складові єдиного сценарію кремля. 22 січня міністр закордонних справ рф лавров вкотре використав трибуну Ради Безпеки ООН для виголошення тез російської пропаганди та дезінформації.

Закордонні журналісти “Укрінформу” працювали “на полях” Радбезу ООН та активно висвітлювали цю подію. 

Серед ексклюзивних матеріалів: про те, що Радбез ООН попри запит лаврова не обговорюватиме збитий під Бєлгородом літак, а також коментар про послідовність генсека ООН Гуттереша у захисті територіальної цілісності України і Статуту ООН.

Також на сайті “Укрінформу” опубліковано ексклюзивне інтерв’ю  постійного представника України при ООН Сергія Кислиці: ООН – це не стіни будівлі на Мангеттені, за резолюціями стоять конкретні керівники держав. А на Ukrinform TV - його ексклюзивний коментар про заходи у  штаб-квартирі ООН, що присвячуватимуться другій річниці повномасштабного російського вторгнення в Україну.

“Укрінформ” продовжив спростовувати російські інформаційні вкиди. Пропагандисти продовжують сіяти ворожнечу між Польщею та Україною. У відповідь на активізацію проросійських сил у Польщі фактчекери “Укрінформу” опублікували матеріали, що спростовують наративи про “агресивну Україну”

Також росія і проросійські сили у Польщі почали кампанію з дискредитації відомого польського політолога, нещодавно призначеного заступником міністра науки і вищої освіти Анджея Шептицького. У коментарі кореспонденту “Укрінформу” Шептицький спростував неправдиві та маніпулятивні меседжі у соцмережах і проросійських польських інтернет-ресурсах.

Особливий резонанс в українському суспільстві та у світових ЗМІ зумовила новина про збиття 24 січня у Бєлгородській області російського літака ІЛ-76. Росія стверджує, що на борту літака перебували 65 українських військовополонених, яких транспортували для обміну. ​ 

Журналісти “Укрінформу” дійово реагували на фейки кремля, надаючи читачам коментарі представників силових відомств України, військових експертів. Зокрема, що цей літак - законна воєнна ціль, незалежно від реальних обставин інциденту, поведінка російської сторони є явною провокацією, спрямованою на деморалізацію українського суспільства та підрив міжнародної репутації України. ​Серед матеріалів є ексклюзивний коментар про те, що Іл-76 перевозив ракети для ЗРК С-300. Коментар надало “Укрінформу” одне з джерел у ЗСУ.  

Також серед актуальних тем, які висвітлював “Укрінформ” та пояснював важливі події були:

SHARE

У період з 19 по 25 січня 2024 року, на україномовній версії сайту “Укрінформу” опубліковано 1 668 новини, 44 публікацій, 10 інтерв’ю та 13 матеріалів у рубриці “Експертиза”.

У ТОП-5 за кількістю переглядів увійшли:

Щодо цитованості матеріалів “Укрінформу”. Топ-5 матеріалів по найбільшому потенційному охопленню аудиторії

  1. EU denies sanction plan to undermine Hungary's economy

  1. Hungary wants rights restored to its minority in Ukraine

  1. Ukraine and Lithuania agree to joint arms production for UA military

  1. Il-76 crash: US interested in getting as much information as possible

  1. Ukraine starts technical talks with Poland on export licences

а результатами аналізу з використанням YouScan, загальна кількість посилань за звітний тиждень - 16,171. * Дані за період з 23 по 30 січня 2024 року)

Серед актуальних інтерв’ю на сайті за період з 19 по 25 січня:

Катерина Левченко, Урядова уповноважена з питань гендерної політики: Маніпуляції про гендерні туалети – це елемент боротьби Росії в Україні. Про впровадження гендерної політики в Україні, яка воює, щодо проблемних питань, які виникають у процесі, та чому тема спільних туалетів для чоловіків і жінок так хвилює керівництво Росії.

Вадим Філашкін, начальник Донецької ОВА: Допомога силам оборони – наш головний пріоритет. Про те, які ризики та виклики стоять перед регіоном, та як сприймає населення День Соборності сьогодні. 

Надія Бігун, заступниця міністра економіки: Переробна галузь стає економічною філософією. Про те, як вдалося збільшити у 2023 році обсяги внутрішнього валового продукту на 5%, на що буде орієнтуватися економіка України у найближчі роки, чому розвиток саме переробної галузі має бути новою економічною філософією і наскільки вдасться Україні конкурувати на європейському ринку.

Показники щодо загальної відвідуваності україномовної та іншомовної версій сайту за звітний період — понад 1,8 млн, перегляди — близько 4 млн, кількість взаємодій із сайтом — понад 9,6 млн.

На Єдиній подієвій стрічці за тиждень випущено 1 873 новин. Редакція оперативної інформації випустила 533 новини, економічна — 119, регіональна — 467. Повідомлень іноземними мовами за тиждень — 893. Загалом, журналісти закордонної редакції випустили 229 новин, 17 публікацій, 19 відео та 164 фото.

Приріст підписників у соціальних мережах, де представлено агенцію — близько 2 тисяч за тиждень. Загальні показники щодо кількості підписників — 517 831, охоплення — понад 12,1  млн.

Фотокореспонденти “Укрінформу” з 19 по 25 січня зробили 117 фоторепортажів, загалом опубліковано - 2 403 фотографій. 

Кількість підписників YouTube-канал UkriformTV за 7 днів зросла на 3,2 тисячі. Станом на 25 січня 2024 їх - 838 тис. Переглядів відео на YouTube-каналі – 3,4 млн (попереднього тижня – 3,2 млн). Це, у середньому, - понад 480 тисяч щодоби (попереднього тижня - понад 530 тисяч щодоби). 

Топ-3 матеріали Укрінформу за переглядами:

  1. "Я не хочу, щоб мої діти потім пішли на війну" - Лата – 87 тис - https://youtu.be/mWqR18FNnNs?feature=shared

  2. Буряченко: В рф усі інфраструктурні проекти поставили на паузу і перейшли на військові рейки – 54 тис - https://youtu.be/1PB_99dcx-E

  3. В результаті масованої ракетної атаки росії є загиблі та травмовані у Харкові, Києві і Павлограді – 39 тис - https://youtu.be/RLxE-Rv7nMg

Шановні читачі, ми удосконалили безоплатну розсилку ексклюзивних матеріалів "Укрінформу" по п'ятницях. 

За цим посиланням тепер дізнайтесь швидко про інформаційні ТОП-тренди країни.

Підписуйтесь на розсилку про "Укрінформ":

  • вівторок - звіт агентства за тиждень;

  • п'ятниця - наші ексклюзиви.

Більше інформації - у менеджерки з комунікацій “Укрінформу“ Наталії Максименко 0673348619, pr@ukrinform.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-