О 12:00 - презентація «чорного реєстру» воєнних злочинів Росії в Україні

О 12:00 - презентація «чорного реєстру» воєнних злочинів Росії в Україні

Медіацентр Україна - Укрінформ
Укрінформ
30 січня о 12:00 відбудеться пресконференція на тему: “Діалог по-російськи: "чорний реєстр" страт, катувань і жорстокого поводження з цивільним населенням”.

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікери: Анастасія Малинка - інформаційна менеджерка правозахисної асоціації Freerights; Марія Квіцінська - менеджерка з прав людини Всесвітньої організації проти катувань (OMCT) (онлайн); Олександр Зюзь - начальник відділу взаємодії з державними, недержавними та міжнародними організаціями департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Офісу Генерального прокурора.

Під час заходу правозахисна асоціація Freerights, яка входить до коаліції “Україна. П’ята ранку”, представить “Чорний реєстр випадків страт, катувань і жорстокого поводження з цивільним населенням на тимчасово окупованих територіях України”, а Всесвітня організація проти катувань (OMCT) - Дорожню карту розслідування катувань і насильницьких зникнень, аби зафіксовані випадки стали частиною кримінальних проваджень і подальшого покарання винних у воєнних злочинах.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Дивіться на YouTube-каналі Укрінформу.

Довідково. Коаліція «Україна. П'ята ранку» почала роботу 25 лютого 2022 року, наступного дня після повномасштабного вторгнення РФ в Україну та об'єднує 38 неурядових організацій та  індивідуальних експертів, що спрямовують зусилля для системного документування воєнних злочинів і злочинів проти людяності, скоєних у ході російської збройної агресії проти України.  Коаліція займається захистом жертв російсько-української війни через державні та міжнародні механізми правосуддя. Її діяльність спрямована на досягнення справедливості через притягнення до відповідальності владної верхівки РФ за скоєння злочину агресії проти України.

Захід пройде у рамках співпраці коаліції “Україна. П’ята ранку” з Міністерством закордонних справ Нідерландів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-