Папа Римський під час молитви згадав про жертви серед цивільних в Україні

Папа Римський під час молитви згадав про жертви серед цивільних в Україні

Укрінформ
Папа Франциск під час недільної молитви на площі Святого Петра у Ватикані згадав про Україну та інші країни у світі, де через бойові дії страждають цивільні, та закликав до миру.

Про це повідомляє Vatican News, передає Укрінформ.

«Мир – це шлях, і я запрошую всі залучені сторони зробити кроки діалогу та... розуміння, щоб земля М'янми досягла мети братерського примирення. Нехай буде дозволено проходження гуманітарної допомоги для забезпечення необхідного для кожної людини», – закликав Папа Франциск.

Він зауважив, що завжди думає про всіх жертв, особливо серед цивільних, через війну в Україні.

«І нехай те ж саме станеться на Близькому Сході, в Палестині та Ізраїлі, і скрізь, де ведуться бойові дії: нехай же виявиться пошана до населення! Я завжди з глибокою скорботою думаю про всі жертви, особливо про цивільні, спричинені війною в Україні. Будь ласка, нехай буде вислухане їхнє волання про мир: крик людей, які втомилися від насильства і прагнуть, щоб зупинилася війна, яка є катастрофою для народів і поразкою для всього людства!» - наголосив понтифік.

Він також скерував думку до Туреччини, де під час Євхаристійного богослужіння була атакована громада храму Пресвятої Марії в Стамбулі, через що загинула одна людина, кілька інших зазнали поранень.

Святійший Отець зазначив, що з великим полегшенням довідався про звільнення черниць та інших людей, які були викрадені разом з ними на Гаїті минулого тижня. «Я закликаю звільнити всіх викрадених і покласти край усім формам насильства; нехай усі роблять свій внесок у мирний розвиток країни, для чого необхідна нова підтримка з боку міжнародної спільноти», – сказав він.

Читайте також: Папа Римський заявив, що поки не думає залишати посаду

Папа Франциск також не оминув увагою того, що останньої неділі січня відзначається Всесвітній день солідарності з хворими на проказу. «Підтримую всіх, хто бере участь у порятунку та соціальній реінтеграції людей, уражених цією хворобою, яка, хоч і йде на спад, досі залишається однією з тих, що викликає найбільший страх і вражає найбідніших та наймаргіналізованіших людей», – сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, Папа Римський Франциск у серпні цього року здійснить візит до Папуа-Нової Гвінеї, яка розташована у південно-західній частині Тихого океану.

Фото: vaticannews.va

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-