У ДБР пояснили, в якому разі відбувається знищення матеріалів кримінальних справ

У ДБР пояснили, в якому разі відбувається знищення матеріалів кримінальних справ

Укрінформ
Знищення матеріалів кримінальних справ, які мають державну таємницю, відбувається згідно із законом та відповідно до мобілізаційних планів.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов, коментуючи питання знищення співробітниками ДБР матеріалів кримінальних справ на початку повномасштабного вторгнення в Хмельницькому.

«У системі державних органів та управління під час розслідування або проведення оперативно-розшукової діяльності ми керуємось Законом України «Про державну таємницю». Є відповідні мобілізаційні плани, ми розуміємо, що центральний апарат ДБР знаходиться в м. Києві, існувала певна загроза. Відповідно до мобілізаційного плану, частина матеріалів кримінальних проваджень була розміщена не тільки в Хмельницькій області, а й в інших регіонах з урахуванням того, що була негайна потреба перемістити інформацію, яка в собі має державну таємницю. Такі заходи проводили не тільки ДБР, проводили певні заходи і СБУ, і Нацполіція, і ЗСУ, тому я б так питання не ставив», - зазначив Сухачов.

Він зауважив, що питання чутливе, відбувалося досудове розслідування за цим фактом.

Читайте також: ДБР торік розслідувало майже сотню справ щодо організованої злочинності

Також Сухачов наголосив, що прокуратура не може не погоджувати питання щодо знищення тих чи інших матеріалів, оскільки в кожній державній інституції є відповідний експерт, який відповідає за збереження та знищення відповідних матеріалів.

«Прокуратура не може не погоджувати, тому що є експерти з державної таємниці і рішення про збереження, знищення, зняття грифу відноситься до конкретного державного експерта, який є в кожному правоохоронному органі або державній інституції, де є державна таємниця», - пояснив Сухачов.

Як повідомляв Укрінформ, працівники ДБР минулого року загалом оголосили про підозру 10 народним депутатам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-