ДБР проситиме для Романа Гринкевича арешту з можливістю внесення застави

ДБР проситиме для Романа Гринкевича арешту з можливістю внесення застави

Укрінформ
Державне бюро розслідувань має намір клопотатиме про обрання для затриманого вранці в Одесі Романа Гринкевича запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення застави.

Про це повідомив на брифінгу в Укрінформі директор ДБР Олексій Сухачов.

«Зараз Роман Гринкевич перебуває ще по дорозі до суду. Можу однозначно сказати, що будемо клопотати про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту, але ми всі розуміємо, що є альтернатива запобіжного заходу - це застава. Будемо комунікувати з цього приводу прокурором», - сказав він.

Як повідомлялося, сьогодні вранці в Одесі затримали сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича Романа. За інформацією ДБР, він мав намір перетнути державний кордон.

Раніше Гринкевич-молодший оголошений у розшук.

29 грудня 2023 року працівники ДБР затримали львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича під час спроби дати хабар одному із керівників Головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження.

Читайте також: Справа Гринкевичів: суд дав дозвіл на затримання ще одного підозрюваного

Працівники ДБР 17 січня оголосили нову підозру львівському бізнесмену і членам злочинної організації, які завдали державному бюджету збитків майже на мільярд гривень. Їх викрито на оборудках із закупівлями одягу та білизни для Збройних сил України.

Підозру також оголосили сину Ігоря Гринкевича Роману.

П’ятьом особам повідомили про підозру у створенні та участі у злочинній організації та заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 ККУ).

Міністерство оборони проводить аудит всіх контрактів, зокрема і з тими компаніями, які можуть бути дотичними до родини Гринкевичів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-