Для держслужбовців запускають гарячу лінію з питань нової оплати праці

Для держслужбовців запускають гарячу лінію з питань нової оплати праці

Укрінформ
Із 15 січня розпочинає роботу гаряча лінія з питань нової оплати праці державних службовців на основі класифікації посад.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, передає кореспондент Укрінформу.

«Щоб у подальшому уникнути непорозумінь, від 15 січня запроваджується гаряча лінія 0 800 505 442, де державні службовці можуть отримати відповіді на питання щодо своєї заробітної плати, питання щодо можливої зміни своєї посади, тому що після того, як зміниться кількість посад, можливо, зміниться внутрішня структура ЦОВВ», - зазначив Немчінов.

Він нагадав, що система оплати праці держслужбовцям затверджена в бюджеті 2024 року Верховною Радою. Також парламент підтримав у першому читанні урядовий законопроєкт щодо оплати праці держслужбовців за класифікацією посад. Ці норми, за словами Немчинова, в подальшому будуть імплементовані до закону про бюджет.

Читайте також: Премії держслужбовцям у 300-400% вже не буде - Немчінов

Наразі, як додав міністр Кабміну, уряд затвердив дві постанови: про систему оплати праці на основі класифікації посад і про скорочення граничної чисельності центральних органів виконавчої влади, територіальних підрозділів. За словами Немчінова, може бути скорочено до 20 тис. посад.

Як повідомляв Укрінформ, згідно із затвердженим урядом документом про нову систему оплати праці держслужбовцям, відтепер 70% їхньої зарплати становитиме оклад і лише 30% - премії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-