Яке майно Гринкевича арештували: квартири, земельні ділянки, елітні авто та зброя

Яке майно Гринкевича арештували: квартири, земельні ділянки, елітні авто та зброя

Укрінформ
Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) розшукало активи львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича та пов’язаних із ним осіб, які вчинили протиправні дії за попередньою змовою зі службовими особами Міноборони.

Про це повідомила пресслужба АРМА, передає Укрінформ.

«На виконання запиту ДБР Нацагентство виявило та розшукало активи львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича та осіб, пов’язаних з його протиправною діяльністю», - йдеться в повідомленні.

Як зауважують в Нацагентстві, службові особи та бенефіціари підконтрольних товариств з обмеженою відповідальністю й низки інших бізнес-субʼєктів діяли за попередньою змовою зі службовими особами Міноборони. Під час дії воєнного стану вони зловживали службовим становищем та укладали із зазначеним органом влади договори про поставку товарів для потреб ЗСУ зі 100% передоплатою, але без наміру їх повного та належного виконання.

Таким чином, Ігор Гринкевич та його спільники обвинувачуються у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах.

Працівники АРМА зібрали та проаналізували інформацію щодо бенефіціарних власників та підконтрольних осіб, а також щодо наявності у їх власності активів. Так, Нацагентству вдалося виявити у фігурантів справи 17 об’єктів житлової нерухомості (зокрема, 3 квартири у власності дружини Ігоря Гринкевича Світлани; 1 львівська квартира у власності Ярини Гринкевич; 1 львівська квартира у власності Мар’яна Шведа та 2 квартири у власності Софії Морозюк).

Читайте також: Дружина Гринкевича звільнилася із «Львівської політехніки» - ЗМІ

Крім того, у зазначених осіб було виявлено 7 об’єктів нежитлової нерухомості, 18 земельних ділянок, 9 автомобілів преміум-класу тощо. Також було встановлено наявність у підозрюваних банківських рахунків у понад 8 установ.

Наголошується, що АРМА ініціювало заходи з отримання інформації про наявність коштів та операцій на рахунках. Отримані дані спрямувані до ДБР для арешту активів та їх майбутньої можливої конфіскації.

Читайте також: Майно львівського бізнесмена Гринкевича арештували - ДБР

Як повідомлялося, після оприлюднення у ЗМІ інформації щодо протиправної діяльності одного з постачальників Міноборони, львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, Міністерство оборони ухвалило рішення щодо розірвання договорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-