В Україні на блокпостах торік сталися 43 ДТП

В Україні на блокпостах торік сталися 43 ДТП

Укрінформ
В Україні за 2023 рік було зафіксовано 43 випадки ДТП на блокпостах.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МВС.

“За 2023 рік було 43 випадки ДТП на блокпостах. Внаслідок цих ДТП 10 осіб загинуло, а 39 отримали поранення. Коли почали розбиратися в причинах, то здебільшого це стан алкогольного сп'яніння або наркотичного сп'яніння водія, банальне перевищення швидкості, коли не зміг оцінити умови розташування блокпоста і не зміг справитись із керуванням свого автомобіля”, - зазначив міністр.

Читайте також: На півдні Польщі сталася ДТП, загинули троє українців

Клименко закликав громадян ретельно дотримуватися правил проїзду через блокпости та нагадав, що йдеться не тільки про дисципліну, а й про безпеку – і учасників дорожнього руху, які за кермом, і військових, і поліцейських.

Очільник Міністерства внутрішніх справ сказав, що після таких трагічних подій блокпост додатково позначають дорожніми знаками, відповідними яскравими стрічками і світловідбивною фарбою, а нацгвардійці та поліцейські проходять додаткові інструктажі, щоб уникнути таких ДТП та не стати жертвою несумлінних водіїв.

Читайте також: ДТП у Туреччині: МЗС повідомляє про двох постраждалих українок

Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада 2023 р. у МВС України розповіли, що від початку повномасштабного вторгнення РФ на блокпостах унаслідок ДТП вже загинули 11 службовців, серед яких є і військові, і поліцейські.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-