Справа про хабар у $150 тисяч: заступник голови Федерації профспілок отримав нову підозру

Справа про хабар у $150 тисяч: заступник голови Федерації профспілок отримав нову підозру

Укрінформ
Державне бюро розслідувань викрило та повідомило про підозру заступнику голови Федерації профспілок України і його спільнику, які намагалися дати суддям хабар у 150 тисяч доларів США за зміну запобіжного заходу.

Про це повідомляє ДБР, передає Укрінформ.

Посадовець, який є підозрюваним в іншому кримінальному провадженні й утримується під вартою на підставі ухвали суду у слідчому ізоляторі, вирішив передати через спільника 150 тисяч доларів колегії суддів Київського апеляційного суду за скасування ухвали слідчого судді Печерського районного суду Києва про продовження строку тримання під вартою та зміну запобіжного заходу на нічний домашній арешт з носінням електронного засобу контролю.

Фігурант дав вказівку своєму знайомому передати через виконавця цю суму суддям. Правоохоронці зупинили автомобіль спільника та під час обшуку виявили та вилучили всю суму неправомірної вигоди - 150 тисяч доларів.

Також був вилучений мобільний телефон, у якому містилось листування у месенджері з обговоренням деталей передачі грошей.

Заступнику голови Федерації профспілок України та його спільнику повідомили про підозру у підготовці до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу спільнику.

Читайте також: Судитимуть директора швейної фабрики, який постачав неякісний одяг для тероборони

Санкції статей передбачають покарання до восьми років з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2022 року до суду направили обвинувальний акт щодо заступника голови Федерації профспілок України. За даними слідства, він брав безпосередню участь у незаконному відчуженні майна більш як на 138 мільйонів гривень.

Було встановлено, що заступник голови ФПУ у 2019 році разом з іншими посадовцями ухвалював рішення щодо незаконного відчуження на користь приватного підприємства будівлі державної курортної бальнеолікарні у Києві. Згідно з висновком судової експертизи, загальна вартість приміщення становила понад 138,3 млн грн.

Лікарня, яка взагалі не підлягала відчуженню, була продана ще й за значно заниженою вартістю.

Посадовець обвинувачується у розтраті чужого майна, зловживанні службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Фото: ДБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-