В Україні потрібно будувати додаткові центри реабілітації для військових - Лубінець

В Україні потрібно будувати додаткові центри реабілітації для військових - Лубінець

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради із прав людини Дмитро Лубінець вважає, що в Україні потрібно створювати додаткові реабілітаційні центри для захисників та захисниць.

Про це він сказав у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«На мій погляд, у нас в Україні є всі передумови, щоб надати фахову якісну першу допомогу. Щодо реабілітації – тут, на мій погляд, є деякі прогалини. Треба створювати додаткові реабілітаційні центри - як медичні, так і психологічні, для наших героїв і героїнь. І, наскільки мені відомо, цим вже займається команда МОЗ», - заявив він після огляду лікарні, де проходили первинне медобстеження захисники і захисниці, звільнені з полону.

Омбудсман поінформував, що в України дійсно є партнери, які пропонують свої послуги щодо надання меддопомоги та реабілітації для героїв, яких повернула українська держава.

Читайте також: Росія неодноразово відмовлялася забирати полонених, яких Україна пропонувала на обмін - Лубінець

«Як уповноважений із прав людини, я у першу чергу вимагаю, щоб цим займалася держава. Але тим не менше, ми не будемо відмовлятися від допомоги наших партнерів у тому разі, якщо вона дійсно буде нам необхідна», - сказав Лубінець.

Як повідомлялося, 3 січня в Україну з російського полону повернули понад 200 військових і цивільних. Серед звільнених: сержанти, офіцери — воїни ЗСУ, Національної гвардії, ВМС і прикордонники. Обмін відбувся за участі Об'єднаних Арабських Еміратів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-