Після смертельного затримання у Дніпрі поліція змінила посадові інструкції

Після смертельного затримання у Дніпрі поліція змінила посадові інструкції

Укрінформ
Після смертельного поранення чоловіка, якого затримали поліцейські у Дніпрі влітку минулого року, у Нацполіції змінили посадові інструкції для своїх працівників.

Про це розповів в інтерв’ю «Єдиним новинам» очільник Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко, передає Укрінформ.

«Наш працівник поліції знаходиться під нічним домашнім арештом, ще лікується наша працівниця поліції. Ми зробили відповідні висновки у підрозділах патрульної поліції, підрозділах поліції спеціального призначення в організації несення служби працівників поліції. Це стосується роботи на блокпостах, утримання, застосування фізичних засобів впливу. Ми переробили свої інструкції і під час підвищення кваліфікації вчимо діяти у тій чи іншій ситуації», - сказав він.

Читайте також: Клименко вважає, що необхідно ухвалити закон про трофейну зброю

За словами Клименка, у Нацполіції змінили режим затримання, поміняли дислокацію спеціальних підрозділів, підрозділів ТОР управління патрульної поліції.

«Раніше вони чергували у місті Дніпро на одній дислокації, зараз несуть службу на багатьох дислокаціях, щоб вчасно прийти на допомогу поліцейським у випадку надзвичайної ситуації», - навів приклад очільник МВС.

Як повідомлялося, у серпні 2023 року у Дніпрі правоохоронці затримали поліцейського, який під час патрулювання застосував проти чоловіка табельну зброю і завдав йому смертельного поранення.

Встановлено, що 29 серпня в одному з районів Дніпра двоє патрульних поліцейських зупинили автомобіль, у якому перебували, зокрема, діти.

На вимогу вийти із авто водій і пасажири відповіли відмовою. Правоохоронці силою витягали їх з автомобіля й використали газовий балончик.

Читайте також: Клименко про стрілянину у Дніпрі: Це серйозний прецедент

Один із поліцейських застосував під час бійки табельну зброю та здійснив три постріли у спину чоловіку. Від отриманих вогнепальних поранень той помер на місці.

Державне бюро розслідувань за фактом застосування правоохоронцем табельної зброї, що призвело до загибелі людини, відкрило кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 365 (умисне вбивство; перевищення службових повноважень працівниками правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-