"УКРІНФОРМ": ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ ( 22-28 грудня 2023 року)

Укрінформ

Цього тижня новини “Укрінформу” активно цитували провідні інформаційні агентства світу. Дві програми UkrinformTV -  "Станція Краматорськ"  та "Влада Inside" - взяв у постійну ротацію телемарафон “”Єдині новини".

З 22 по 28 грудня 2023 року, на україномовній версії сайту “Укрінформу” опубліковано 1 573 новин, 35 публікацій, 17 інтерв’ю, 11 блогів.

Також на шести іншомовних версіях сайту - англійській, іспанській, німецькій, французькій, японській та польській - опубліковано 845 новин. 

Загальна відвідуваність сайту - понад 1,9 млн користувачів, переглядів - понад 4,1 млн (на понад 2 млн більше, порівняно з минулим тижнем), кількість взаємодій із сайтом - понад 6,7 млн. (на майже 2 млн більше, порівняно з попереднім тижнем).

ТОП-5 матеріалів, що набрали найбільшу кількість переглядів:

1. ЗСУ знищили російський десантний корабель «Новочеркаськ» у порту Феодосії 

2. Залужний про мобілізацію: Погодилися з Міноборони на 36 місяців, але є умови 

3. Уряд вніс до Ради законопроєкт про мобілізацію

4. Росіяни вчора вдарили по енергетичній інфраструктурі на Чернігівщині 

5. Український шлях італійської доброволиці

За тиждень кореспонденти “Укрінформу” випустили 44 ексклюзивні новини. Одну з них - “Лист уряду до Мультидонорської платформи - частина системної роботи з партнерами” - активно цитували провідні зарубіжні медіа. Зокрема, Daily Mail та Reuters. 

На основній передплатній стрічці - єдиній подієвій стрічці - випущено 1 631 новину.  Крім того, ще такі медійні продукти: “UKRINFORM DAILY DIGEST” (англ. мова), стрічка “Новини України”, вісники “Єдина країна”, “Economic news” (англ. мова), “Анонси”, “Календар” на січень. 

Загальні показники щодо охоплення у соціальних мережах “Укрінформу” - Facebook, Х, Telegram, Instagram та Threads - за минулий тиждень - 9,95 млн, це, у середньому, 1,4 млн щодоби.

Щодня головна редакція “Укрінформу” - “Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки” здійснює моніторинг російської пропаганди та фактчекінг російських вкидів, що стає основою для інформаційних текстових та відео продуктів.

У фокусі уваги Центру за період з 22 по 28 грудня були наступні теми - як російська пропаганда насаджує власні наративи, Медведєв лякає ударом по військових базах НАТО в Україні, демілітаризація Чорноморського флоту, кому та як готуватися до мобілізації, 10 найгучніших фейків російської пропаганди у 2023 році тощо.

Переглядів відео UkrinformTV за тиждень – 3,8 млн, у середньому – понад 540 тис щодоби. YouTube-канал продовжує активно розвиватися. Дві програми UkrinformTV -  "Станція Краматорськ"  та "Влада Inside" - взяв у постійну ротацію телемарафон “”Єдині новини.

У топах за переглядами: “А що у підсумках року полонених?”, “Бойовий медик Лата: евакуація з лівого берега Херсонщини, мобілізація жінок, Зеленський і Залужний”.

Відеопроекти Укрінформу, що вийшли за цей період:

“Станція Краматорськ”. Гість третьої програми Костянтина і Влади Ліберових – старший бойовий медик з позивним «Лата». Євген родом з Одеси, до повномасштабного вторгнення був IT-шником, альпіністом та спелеологом, навчався в Англії та жив в багатьох країнах. Зараз він в складі бойової групи на працює на Херсонщині, де щодня рятує життя наших військових на лівому березі Дніпра.

“Блог Ігоря Долгова”. Тема - скільки триватиме трансформація нового світоустрою, і хто стане новим центром впливу і сили. 

“Лідія Таран запитує”. За тиждень вийшло 2 відеоінтерв’ю:

“Західним партнерам слід зрозуміти, що напівкроками перемогти неможливо” - це друга частина інтерв’ю з Володимиром Огризком. 

“Якщо республіканці підуть далі – то переговори можуть затягнутись на 2 - 3 місяці”. Інтерв’ю з Ярославом Довгополом - власним кореспондентом Укрінформ в Вашингтоні. Розмова про те, як змінюються пріоритети в політиці США, та чи фатальними є ці зміни для України.

“Самохвалов запитує”. Вийшло 2 інтерв’ю:

“Хто кого: сучасні технології vs сучасна корупція”. Гість у студії - заступник Директора НАБУ з питань цифрового розвитку та цифрових трансформацій Денис Гюльмагомедов.

“Україна в ЄС чи ЄС в Україну?”. Гість - народна депутатка України, заступниця голови комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, членкиня Постійної делегації України у Парламентській асамблеї Ради Європи Євгенія Кравчук.

“Лещенко запитує” - Залужного виштовхнуть в політику. Говорили про те,  чи буде протистояння між військовими та політиками у 2024 році. Відеоінтерв’ю з гендиректором “Інтерфакс-Україна” Олександром Мартиненком.

Також серед нових відеопродуктів - випуски “Інформдень” та “Інфокоментар”.

За звітний період, кількість підписників YouTube-канала “Ukrinform TV” зросла на 3 700. Станом на 28 грудня 2023 року – 827 тисяч.

Фотокореспонденти фотослужби “Укрінформу” за минулий тиждень зробили 76 фоторепортажів, опубліковано 1 650 фотографій. 

У пресзалах “Укрінформу” за період з 22 по 28 грудня провели 14 заходів.

Більше інформації - у менеджера з комунікацій “Укрінформу“ Наталії Максименко 0673348619, pr@ukrinform.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-