За 11 місяців із країни виїхали на 1% більше українців, аніж повернулися - Опендатабот

За 11 місяців із країни виїхали на 1% більше українців, аніж повернулися - Опендатабот

Укрінформ
В Україні було зафіксовано понад 32 млн перетинів кордону за 11 місяців 2023 року, водночас різниця між кількістю тих, хто виїхав, та тих, хто повернувся до України, складає менше 1%: 142 тисячі.

Про це повідомляє Опендатабот з посиланням на дані Адміністрації Держприкордонслужби, передає Укрінформ.

«99% українців, які виїхали у 2023 році, повернулись до України. Загалом 14 млн осіб повернулись до України за неповний 2023 рік, а 14,1 млн — покинуло країну. Різниця між тими, хто виїхав з України, та тими, хто повернувся, складає 142 тисячі. Йдеться безпосередньо про кількість перетинів державного кордону українцями», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це у 15 разів менше, ніж у перший рік повномасштабної війни. Так, у 2022 різниця між тими, хто виїхав з України, та тими, хто повернувся, складала 2,2 млн.

Читайте також: У грудні чоловіки частіше приїздили в Україну, ніж виїздили - прикордонники

За результатами моніторингу, якщо на початку року українці частіше виїжджали, аніж повертались, то вже з липня ця тенденція змінилась. Пік повернень у 2023 році припав на квітень — +114 тис. громадян та на серпень — +144 тис. громадян України.

Крім того, за 11 місяців 2023 року в Україні зафіксовано 32,6 млн перетинів державного кордону. Це на 1,6 млн або 5% більше, аніж за відповідний період 2022 року.

Читайте також: На українському кордоні зафіксували пік пасажиропотоку перед Різдвом

Як повідомляв Укрінформ, аналіз перших тижнів грудня засвідчує, що чоловіки - громадяни України віком 18-60 років більше перетинали кордон на в’їзд в Україну, ніж на виїзд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-