Лубінець не вірить зараз в обмін «всіх на всіх»

Лубінець не вірить зараз в обмін «всіх на всіх»

Ексклюзив
Укрінформ
Український омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що наразі він не вірить у можливість проведення обміну "всіх на всіх".

Про це уповноважений ВР з прав людини заявив у інтерв'ю Укрінформу.

"Станом на зараз я не вірю в обмін "всіх на всіх". Можливо, ситуація зміниться", - сказав він.

Лубінець запевнив, що команда, яка працює по цьому напряму – він особисто, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими тощо – всі щодня працюють над тим, щоб спочатку взагалі були розблоковані обмінні процеси.

"Ми намагаємося це зробити в різний спосіб. А потім, можливо, ми знову зможемо вийти на теоретичне проведення обміну "всіх на всіх", - зазначив омбудсмен.

Уповноважений із прав людини вважає, що зараз РФ обрала для себе нову тактику – не повертати військовополонених та цивільних осіб і максимально поширювати інформацію серед родичів військовополонених, що нібито Україна винна в тому, що не відбуваються обміни.

"Як на мене, таким чином вони хочуть створити додаткову соціальну напруженість усередині нашої держави й просто використовувати родичів військовополонених проти української влади", - переконаний він.

Читайте також: Процес обміну полоненими ускладнився через позицію Росії - Зеленський

Відповідаючи на питання стосовно того, що через територію Білорусі відбувається переміщення українських військовополонених, Лубінець поінформував, що у нього станом на зараз немає даних про те, що українські військовополонені перебувають там.

"Але те, що вони тимчасово перебували там, що їх переміщали через територію Білорусі, – така інформація в нас є і вона підтверджена", - заявив омбудсмен.

Як повідомлялося, Лубінець заявив, що українська влада має підтвердження, що через територію Білорусі за участі влади цієї країни відбувалося переміщення українських дітей і військовополонених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-