Посвідчення водія і свідоцтво про реєстрацію авто матимуть додатковий захист - МВС

Посвідчення водія і свідоцтво про реєстрацію авто матимуть додатковий захист - МВС

Укрінформ
Посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу віднині матимуть додаткові елементи захисту для зменшення ризику їх підробки.

Про це повідомив Головний сервісний центр МВС, передає Укрінформ.

Як зазначається, відповідна урядова постанова №1358 набула чинності 26 грудня.

У ГСЦ МВС уточнили, що віднині захисне покриття бланків зазначених документів матиме спеціальне маркування. Додатково на бланку свідоцтва розміщуватиметься QR-код у правому нижньому куті, який міститиме посилання на електронний сервіс, розміщений на сайті Головного сервісного центру МВС для перевірки відомостей, внесених до бланка свідоцтва. Це суттєво знизить імовірність підробки, а також у режимі онлайн дозволить перевірити легітимність свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Зараз у Головному сервісному центрі МВС працюють над впровадженням захисних елементів як на посвідченні водія, так і свідоцтві про реєстрацію.

Читайте також: Клименко анонсував збільшення переліку послуг МВС у «Дії»

Поки що сервісні центри МВС видають бланки зазначених документів наявного зразка. Щойно вони будуть використані, але не пізніше 1 серпня 2024 року, громадянам видаватимуть посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію з додатковими елементами захисту.

У ГСЦ також звернули увагу на те, що громадяни можуть продовжувати користуватись посвідченням водія та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу, які видавались раніше. "Ці документи чинні впродовж строку, на який їх було видано, та обмінювати їх можливо виключно за власним бажанням", - додали у центрі.

Як повідомлялося, з 20 грудня стартувала міжнародна доставка водійського посвідчення до Угорщини, Молдови, Словаччини, Румунії, Іспанії, Литви, Латвії та Естонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-