ВАКС залишив без змін запобіжний захід ексзаступнику голови Держспецзв’язку

ВАКС залишив без змін запобіжний захід ексзаступнику голови Держспецзв’язку

Укрінформ
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід колишньому заступнику голови Держспецзв’язку.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, передає Укрінформ.

«25 грудня 2023 року Апеляційна палата ВАКС відмовила в задоволенні апеляційної скарги сторони захисту та залишила без змін запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 25 млн грн застави, що застосований до колишнього заступника голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, який спільно з іншими особами підозрюється у заволодінні державними коштами у сумі понад 62 млн грн під час закупівлі Державною службою засобів інформатизації, призначених для створення системи захищених реєстрів даних», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Суд залишив без змін заставу ексголові Держспецзвязку Щиголю

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Як повідомляв Укрінформ, детективи НАБУ у листопаді повідомили про підозру в заволодінні 62 млн грн голові Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Юрію Щиголю, його заступнику та ще чотирьом особам.

Їм інкримінують дії, передбачені ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

22 листопада ВАКС обрав запобіжний захід Щиголю у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 25 млн грн.

За нього внесли заставу, і Щиголь вийшов із СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-