Тортур від росіян зазнали 3800 цивільних українців - офіційні дані

Тортур від росіян зазнали 3800 цивільних українців - офіційні дані

Укрінформ
Правоохоронці наразі мають інформацію про 3800 цивільних осіб, які зазнали тортур з боку росіян.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

«Кожен день в неволі - це ще один день катувань та насильства. Станом на сьогодні офіційно відомо про 3800 цивільних, які зазнали тортур від рук окупантів. Проте повні цифри можуть бути значно вищими. Наразі розслідується понад 1100 кримінальних проваджень за фактами катувань. Повідомлено про підозру понад 80 особам, з яких 18 вже засуджено», - йдеться у повідомленні.

Генеральний прокурор Андрій Костін вважає, що потрібно діяти невідкладно та рішуче, аби спільними зусиллями створити ефективний міжнародний механізм для звільнення незаконно утримуваних осіб та притягнення до відповідальності тих, хто вчинив ці злочини.

Окремо у пресслужбі розповіли, що Офіс генпрокурора долучився до кампанії «All they want for Christmas is freedom», яка має на меті привернути увагу світу до проблеми утримання РФ українських цивільних полонених. Це - ініціатива Центру громадянських свобод та проєкту Assisto.

Кампанія «All they want for Christmas is freedom». Ілюстрації: Офіс генпрокурора

«Росія незаконно утримує тисячі українських цивільних. Сьогодні, напередодні Різдва, часу надії та єдності, ми закликаємо світ пам'ятати про них та докласти всіх зусиль, аби звільнити їх та повернути на батьківщину», - зазначив Костін.

Читайте також: Зеленський призначив стипендію імені Левка Лук'яненка двічі в'язню окупантів Олегу Галазюку

Як повідомляв Укрінформ, 19 листопада український омбудсман Дмитро Лубінець поінформував, що Катар готовий долучитися до повернення цивільних заручників РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-